Aflamin Rapid szedése

Tisztelt Címzett! 2004-ben strókom volt. Sokáig szedtem a Notropil és az Aspirin protekt gyógyszereket.Talán két éve egy huzamosabban tartó orrvérzésnél (2x is több napot voltam kórházban) hagytam abba a szedésüket, önkényesen. Jelenleg a vérnyomásomra szedek napi másfél Co.Renitec, 2 szem Lomir és este a koleszterin csökkentésre egy szem Zocor tablettát.Szedem még mellette a Legalont is. Állandó hát, derék és combba kisugárzó fajdalommal küszködöm. Voltam pár éve a reumatológián, akkor még szedtem a Notropilt és az Aspirin protektet, ahol csak krémeket és Flector tapaszt ajánlottak azon címszó alatt, hogy olyan gyógyszereket szedek, amihez a reumás gyógyszerek szedését nem javasolják.Ideig-óráig használtak is azok a készítmények, de mostanában nem. A háziorvosom az Aflamin tablettát írta fel a napokban. A mellékelt tájékoztatót elolvasva viszont nem mertem elkezdeni szedni a gyógyszert. Jelent-e fokozott kockázatot az Aflamin szedése? A választ előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Németh Ágnes válasza mozgásszervi probléma témában

Kedves Kérdező!

A nem szteroid gyulladásgátlókról (amely csoportba az Ön által említett gyógyszer is tartozik) általánosságban elmondható, hogy mellékhatásukat tekintve a gyomor-bél rendszeri fekély és vérzés tekinthető az egyik nagy kockázatnak. Ezért nem ajánljuk véralvadásgátló gyógyszerek mellé. Azonban ha ilyen gyógyszereket nem szed a beteg és előírásnak megfelelően alkalmazza a gyulladásgátlót, akkor lecsökken a mellékhatások kockázata is. Ezen gyógyszereket leginkább kúraszerűen szoktuk alkalmazni. Ami azt jelenti, hogy 2-3 hét szedés után szünetet kell tartani. Amennyiben tartósan szükség van fájdalomcsillapító szedésére, úgy a tramadol származékokat szoktuk javasolni.

A gyógyszerek szedése mellett azonban fontos kideríteni a fájdalom pontos okát, ugyanis egy gerincferdülés vagy sérv okozta panaszoknál a fizioterápia és gyógytorna is hatásos lehet, így a gyógyszerek szedése csökkenthető.

Kérdés: 2012. április 24., 03:56; Megválaszolva: 2012. április 26., 21:26
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?