• mozogni szeretnék

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A tünetek: Valamelyik ízületem körül egy kis rész nagyon elkezd fájni, bedagad, begyullad, hőemelkedésem van. Nekem úgy tűnik, ez egy kis izomdarab. Ezt a területet nem tudom mozgatni és nagyon heves fájdalmam van. Ekkor dolgozni sem tudok menni, sőt, a magam ellátása is gond. Másnapra fokozatosan javul, a gyulladás visszahúzódik, megint tudom lassan mozgatni azt a területet. Harmadnapra megszűnik teljesen. Vannak tünetmentes időszakok, és van, amikor egyik napról a másikra folyamatosan vándorol ez a gyulladás. Leggyakrabban a vállamnál, térdemnél, csuklómnál jelentkezik, de volt, hogy az ágyékban vagy a nagy lábujjamnál. Nem tudom a kiváltó okát. Jelentkezett már teljesen pihenés alatt, de volt úgy, hogy nem jött elő fokozott fizikai megterhelésnél sem (pl. síelés, kertásás). Eddig góckutatás keretén belül voltam fogásznál, nőgyógyásznál. A reumatológus egyike alapos vizsgálat után kijelentette, nem reuma, nem köszvény és a vérképem nagyon jó. Egy másik reumatológus kijelentette, ez lágyrészi reuma. Vérvizsgálaton is többször voltam, legutóbb a Lyme-kórra. Most várom az eredményt. Amúgy igyekszem egészségesem élni. Nem iszom alkoholt, nem dohányzom, nem kávézom, kiegyensúlyozott ember vagyok. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszem, sokat mozgtam ezelőtt. Rendszeresen csak a PritorPluszt szedem magas vérnyomásra, ami 2007-ben, a változó kor után jelentkezett. Tavaly, 2011 augusztusában a bal térdem folyamatosan fájt és reggelente csak bejáratva tudtam elindulni. A gyógyvizes fürdőt megpróbáltam, 6 hétvégén 3 órát vízben voltam szünetekkel. A bal térdem teljesen rendbe jött. Idén Harkányban voltam 3 hétig kórházban, de 1 hónap tünetmentesség után most sokkal gyakrabban előjön a problémám. Lehet idegi alapon ilyen betegség? Lehet mégis reuma? Esetleg autoimmun betegség? Lehet ezt a problémát gyógytornával kezelni, javítani? Hogy deríthető ez ki? Van remény rá, hogy újra mozoghassak?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi probléma témában

        Az Ön esete nem egyszerű. A leírása alapján nagyon sok lehetséges dolgot kizártak. Ami esetleg lehet az az autoimmun betegség, akár egy a reumás betegség típusos eltéréseit nem mutató forma, de lehet központi idegrendszeri eredet is. Amit javasolni tudok keressen fel egy immunológiai szakrendelést (ha lehet valamelyik orvosi egyetemen Debrecen, Szeged, Pécs és Budapest), ahol további vizsgálatokkal fényt deríthetnek a panaszai okára.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. március 20., 09:11; Megválaszolva: 2012. március 22., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: