• Vádlipanasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám kb 2 hónapja áll fent! A jobb vádlim enyhén megduzzad terhelésre/feszít//a nadrágban érzem h azon a vádlimon jobban feszül! A furcsa az hogy ez a feszítés hol a vádli belső...hol hátul...van hogy a hátul a vádli alatt jelentkezik! De van hogy a a lában külső oldalán...vagy épp a belső oldalon a térd mellett érzem! hosszabb terhelés után kb 1cm-el vastagabb a vádlim mint a másik! a térdem belső oldalánál nyomásra érzékeny...és a vádli külső oldalán is! Fájni nem fáj inkább csak kellemetlen! Járás után mintha hamarabb elfáradna a vádlim...ha lábujjhegyre állok, gyengébbnek érzem picit..Nem emlékszem sérülésre...volt hogy lábujjhegyre álltam és olyan volt mintha az achillesemn roppant volna 2 szer is....de nem fájt..! Voltam érsebészeten..trombozist kizárták! ezen a lábamon hátul a térdhajlat alatt, átlátszanak az erek/a másikon nem/! majd elmentem reumathologiára..ahol csak ránéztek a lábamra..és kiirtak kezelést/UH j.lábszár, TENS j.térd..laser j.lábszár! Javulás semmi...sőt időnként mintha fájna a térdem...pedig eddig nem fájt! Tulsulyom van..kb 10kg! Időnként szokott fájni a derekam/5 éve szültem//...de nem gyakori és inkább ülöhelyzetben fáj! Remélem nem voltam tul bonyolult...de már nem tudom hova forduljak! Ön szerint mi okozhatja a problémám? mert elég kellemetlen, főleg hogy nem tudom mi az oka! Köszönettel:Sylke

        Dr. Németh Ágnes válasza a vádlifájdalom témában

        Kedves Kérdező! A testünk nem szimmetrikus. Ha összehasonlítjuk az embereknél a vádlijuk szélességét, senkinél nem lesz teljesen egyforma, ugyanis mindenki aszimmetrikusan terheli az izmait és ez ebben is megmutatkozhat. Hasonló panaszoknál az első dolog mindig a mély vagy felszínes vénákat érintő trombózisok kizárása. Esetleges Achilles-ín sérülésre egy ultrahang vizsgálat fényt deríthet. Ami még előfordulhat a panaszok hátterében, hogy a térd hátsó felszínén elhelyezkedő kis tömlőben, mely a térdízülettel összeköttetésben áll (Baker-ciszta), abban felszaporodott a folyadék és esetleg a fala is megszakadt és ez okoz ilyen tüneteket.


        Dr. Németh Ágnes, reumatológus
        Reumatológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Németh Ágnes

        Kérdés: 2012. február 17., 09:25; Megválaszolva: 2012. február 22., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.