• Tompa, húzódó fájdalom a vádliban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DR ÚR/NŐ. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a bal vádlimban tompa, húzódó fájdalom van ami nem hagy ülni. Reggel felülök az ágyon fáj, felállok járás közben húzódik aztán perc múlva semmi, mintha semmi baja nem lenne járás közben, de ülve megint fáj. Ha pár órát talpon vagyok utána 2-3 órán át is ülhetek semmi fájdalom, de aztán visszatér. Minden évben visszatérő fájdalom ami néha 2 hétig tart néha 3 hónapig. Leggyakrabban télen jön elő (persze vannak kivételek mint ahogy most is). Három hónapja elkezdtem súlyzós edzéseket végezni és egy lábedzést követően 3-4 hétig húzódott a bal vádlim járás közben. (így lábedzéseim elmaradtak és azóta is elmaradnak) Három hete elkezdtem napi fél egy órát szobabiciglizni és két hétig semmi fájdalom. Aztán egyik nap reggeltől késő estig talpon voltam és másnapra előjött. pár éve mikor először jelentkezett ez a fájdalom elmentem kivizsgálásra. Csináltak egy lábultrahangot ami semmilyen elváltozást, érzáródást nem mutatott. Visszavittem az eredményeket a dokihoz aki röntgenre küldött, de délután kiment a bal bokám és letört a bokám csúcsa. Így a kivizsgálás elmaradt mert mire levették a gipszet a fájdalom megszűnt. Magnézium és kálcium pezsgő tablettát szedek mert nagyon izzadok a súlyom miatt. Mi lehet a gond, kérem segítsen!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a vádlifájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elképzelhető, hogy panaszai hátterében ionháztartási zavar áll. Ez lehet a fontos ionok hiánya éppúgy, mint a többlete. Kisebb valószínűséggel valamilyen szerkezeti eltérés (csont, izom, ér) a panasz oka. Azt javaslom keressen fel egy reumatológiai szakrendelést, ahol laborvizsgálatokkal, röntgennel, MRI-vel közelebb juthatnak a pontos diagnózishoz.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. szeptember 17., 08:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 20., 17:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: