Szülés után 12 éve emlőváladékom van

Tisztelt Doktornő (Úr)! 12 éve szültem. Azóta emlőváladékom van, több tejútból mindkét emlőből. Pár hónapja a váladék színe barna lett. Onkológiára járok. vérkép minden neg. hormon neg. onk.neg. mamogr.neg. ultrahang neg. kenet: jobb emlő/84: macrophagok és két csoport itraductalis papillomabol származó sejtcsoport látható: C3 Bal emlő/85ös lemez 1 db.: C3 macrophagok és több intr.pap.szárm. sejtcsoport. A Dr.nő mindenképp műtetni akar, de állítólag ez kiújúlhat újra és újra. A rendeléseken kapkod, nem válaszol a kérdésekre csak "hadar"és elküld, csomó szórolapot ad a kezembe mágnesekről, negatív ionizálókról stb.. Bele kell törödnöm, hogy nem gyógyítható és át fog változni rosszindulatúvá? Minden alkalommal majd műtétre szorulok? Tea, gyógyszer stb. semmi nincs, hogy ne legyen újra ilyen sejtcsoportosulás. Nem tehetek semmit? 3 éve lugosítok, ill. Bach virágterápia, biorezonancia stb. túl vagyok mindenen Nagyon köszönöm a válaszát előre is Maradok Tisztelettel: M. A.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellrák témában

A leírás alapján egyértelműen mindkét emlőből váladékozás van, a mikroszkóp alatt intraductális papillomából származó sejtek vannak - ez a pangó váladék miatt sokszor szennyes szürke-barnás folyadék (tehát nem víztiszta! ) képében jelenik meg.

Ha tiszta lenne a folyadék, akkor azt mondanám, hogy magas a szérumban a prolactin nevű agyalapi hormon-szint, de itt feketén-fehéren másról van szó, hormon-értékei normálisak, és diagnózisunk is van.

Az előbimbó mögött elhelyezkedő tejmirigy gyüjtőcsövekben belül szemölcs-szerű képletek (u.n. "intraductális papillomák") keletkezhetnek, és a mögöttük pangó váladék okozza a tüneteket.

Jóindulatúak, csak kellemetlenkednek.

Egészen pontosan a bimbóban lévő nyílásokba bevezetett vékony kanülön keresztül lehet feltölteni kontrasztanyaggal a kivezetőcsöveket, és akkor nagyított Röntgennel képileg is kimutathatók, de ez az u.n. "galactographia" (jelentése: tejutakat kirajzoló /gála= tej, pl. galaxis = tejút/) elég pepecs meló, nem is mindig sikerül, olyan szűkek ezek a tűszúrásnyi nyílások.

Ki mondta, hogy nem gyógyítható, és át fog alakulni rosszindulatúvá? Ez butaság.

Megoldása műtéti.

Ha már nem akar szülni és szoptatni (de csak akkor! ) , akkor a bimbóudvar kerületében ejtett ívelt metszésből az emlő centrumát "vaktában" eltávolítják - hiszen a galactográphia nem mindig sikerül -, kb.dióbélnyi mennyiségben. Megszűnik a váladékozás, a hegnek szinte nyoma sem marad.

Nem egy agyonterhelt onkológushoz mennék - hiszen nem is daganatos betegség ez -, hanem egy türelmes emlősebészhez, plasztikai sebészhez.

Mivel ez egy betegség - Ön most nem szórakozásból megy emlőplasztikára - a beavatkozást a TB fizeti.

Lugosíthat, savanyíthat, teázhat, Bachot és Beethovent is hallgathat, biorezonálhat, stb., de ezek semmit sem érnek egy anatómiai probléma megoldásában. Ezektől sem a bőrömön lévő szemölcsök, sem a vesekövem, sem a vakbélgyulladásom, de még az emlőm kivezetőcsöveiben lévő papillomáim sem fognak változni, a rettegésem, a félelmem egyre nő - a pénztárcám viszont vékonyabb lesz, az kétségtelen.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 04., 16:16; Megválaszolva: 2011. február 08., 20:58
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Tisztelt Doktornő! 52 éves nő vagyok jelenleg kemoterápiás kezelés alatt állok agressziv melldaganattal neoadjuváns kéz elés folyik....ismét az Ön...
Lyuk nélküli mellbimbó?
Kedves Doktor Úr! Igazából nem magamnak kérdezek, hanem egy ismerősömnek. Második gyermeke születésénél (és az elsőnél is) sem tudott...
Emlő ciszta
Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy 6 napja vagyok túl egy jobb emlői ciszta leszívásán ami 2.3 mm volt. Az eltávolítás után az az oldali...
Emlőbiopszia2
Kedves Doktor Nő! A múlt hėten mår irtam Önnek,a 19 ėves lånyom mellėben csomò,tėmåban.Köszönöm a segìtő vålaszt.Azota a biopszia helyėn a...