Lehet mellrák?

Tisztelt doktor úr/nő! 23 éves lány vagyok.Ultrahangos mellvizsgálat során, egy 12x6 mm-es csomót találtak a bal mellemben. Kitapintani nem lehet, csak az ultrahang mutatja ki. A doktornő azt mondta, hogy szerinte nem rosszindulatú, valószínűleg, fibroadenóma vagy ciszta lesz. De mindenestre azt mondta menjek el szövettani vizsgálatra, hogy pontosan megtudjuk mi az. Nagyon félek tőle, fáj a mintavétel? Valamint attól is félek, hogy rosszindulatú lesz.Nagy rá az esélyem hogy ez rák?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mell csomó témában

Tisztelt Kérdező!

Ebben az életkorban a jóindulatú fibroadnoma a leggyakoribb. A cisztának nagyon jellegzetes az ultrahang képe. A szövettani mintavétel jelentős fájdalommal nem jár. Véleményem szerint aggodalomra semmi ok. Ekkora méretű fibroadenoma még csak követést indokol.

Kérdés: 2011. január 22., 19:10; Megválaszolva: 2011. január 26., 09:13
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat