• Rákom van?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két nappal ezelőtt,fürdés után,egy kissebb csomót tapintottam ki a jobb mellembe,kicsit lejjebb a mellbimbómnál.Másnap azonnal elmentem a háziorvosomhoz,aki megvizsgált,és igazolta a csomómat.Kaptam beutalót mellultrahang vizsgálatra,mert a mammográfián azt mondták,hogy 30 év alatt nem végeznek vizsgálatot.Nagyon megvagyok ijedve. Leirom hogy mit irt a háziorvosom a beutalóra,kérem olvassa el: Kérem betegem szives emlő UH szakvizsgálatát,és eláttását,j.mellében csomót észlel. St.:j.emlő belső-alsó negyed határán bimbó udvar közelében 1 cm-es érz.terime tap.,hónaljban nycs.nem tap. Az hogy egy centis az már nagyon nagy baj?!Kérem ne nevessen ki hogy ennyire megijedtem,de 3 gyermekes anyuka vagyok,nagylányom 8,kislányom 3,kisfiam 1,5 éves.Borzasztóan félek,hogy elveszthetem őket. Ön szerint ez daganat?!Tudom majd csak az ultrahang vizsgálat fog,bizonyosságot adni,de nagyon ideges vagyok. Ha ez daganat,akkor mekkora esélyem van a gyógyulásra?! Válaszát előre is Nagyon köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a mell, csomó témában

        Tisztelt Kérdező! Ebben az életkorban a jóindulatú emlőelváltozások sokkal valószínűbbek és a leírás alapján ez is az lesz. Az ultrahang indokolt és igazolni fogja a jóindulatú eltérést, ami mérte miatt nem is igényel sebészi eltávolítást csak követést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 08., 22:20; Megválaszolva: 2011. december 12., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés