• Óriási csomó van a mellében, nagy baj lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nagyon aggódom lányomért, aki 27 éves, még gyermektelen, és 3 napja egy elég nagy kiterjedésű csomót tapintott ki a jobb mellében. A csomó 3 oldalát jól érzékeli, de a felső részét nem találja. Alsó része egészen a mellbimbója vonaláig ér, és körülbelül 4-5 cm nagyságura saccolja.Nem fáj neki, csak ha megnyomja. A mellén kívülről semmi elváltozást nem lát, nincs bőrpír, nem meleg, nem nagyobb, nincs ránc vagy horpadás, semmi.Nem érzi pontosan, hogy a csomót tudja-e mozdítani, vagy nem. Mi lehet ez? Csaádunkban senki nem volt rákos, ő nem doháyzik, nem iszik, nincs elhízva.Kétségbe vagyok esve, mert ő Amerikában él, és nincs biztosítása, az orvos borzasztó drága, így csak akkor akar elmenni orvoshoz, ha a csomó nem múlik, vagy növekszik. Mire számíthatunk, nagy a baj? Válaszát nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a mell csomó témában

        Tisztelt Kérdező! Jóindulatú emlőelváltozás (fibroadenoma) gyanúja miatt kivizsgálás indokolt. A leírt méret miatt műtét szükséges. Legyen emlőultrahang. Amennyiben panaszt okoz és növekszik az elváltozás a kivizsgálást ne halogassák.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 14:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 25., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: