Mindkét mellben csomó

Tisztelt Dr nő/úr. Kb 3 hete fürdés után vettem észre a jobb mellemben egy diónyi nagyságú csomót, amit előző napon még nem éreztem, a bal oldaliban pedig egy borsószem nagyságú csomót, szinte majdnem egy helyen.Felkerestem a nőgyógyász orvosomat, aki mammographiára küldött, ami sajnos még csak most fog következni, okt.17-én.Érdekelne, hogy mind a két csomó jól kitapintható és mozgatható, a nagyobbik van úgy, hogy egyszer kisebb lessz máskor edig megnő. A kérédsem pedig az lenne, hogy lehet e ez rosszindulatú daganat, mert anyósomat is műtötték melldaganattal, és azt mondta, hogy az övét nem lehetett mozgatni és alig tudta kitapintani. Már nagyon félek, mert nem szeretnék beteg lenni. Válaszát előreis köszönöm. Tisztelettel:Morvainé

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a mell csomó témában

Tisztelt Kérdező! Ebben az életkorban a jóindulatú, kötőszöveti eredetű elváltozások sokkal gyakoribbak. Első lépés a vizsgálat emlőszakrendelésen és ebben az életkorban inkább ultrahang. A rosszindulatú daganatra utaló jeleket nem írt a kérdésben, de a kivizsgálás indokolt.

Kérdés: 2011. október 13., 09:41; Megválaszolva: 2011. október 14., 10:10
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Intramammaris nyirokcsomo
Mell jóindulatú daganata
Emlő ciszta leszívása
Emlőrák???
Emlő ciszta
Tisztelt Doktor Úr /Doktornő Olyan kérdésem lenne, hogy már 3éve folyamatosan nyomonkövetés alatt van egy ciszta a bal oldali felső quadrásban....