Fibroadenoma, csomó a bal mellben

Tisztelt Webdoktor! Felfedeztem egy csomót a bal mellemben, elmentem a nőgyógyászomhoz, aki ultrahangra küldött. Melynek az eredménye a következő: Uh vizsgálattal a bal mell alsó negyedeinek határűn közvetlen a subcután zsírszövet alatt, de a mirigyállományban 28*20*13 mm es közel zsírszövet densitasu jól körülhatárolt kp fokban echoszegény solid képlet van (fibroadenoma? ) Egyebett a kifejeezetten mirigyes alapállományú emlőkben körülírt kóros képlet, pathologiás hangárnyékolás, ductus tágulat nem található. Regionalis igl. megnagyobbodás nincs. Az axillák is szabadok. vélemény nem meghatározott solid képlet van a bal emlőben -tekintettel a nagyobb méretre uh vezérelt célzott tűbiopszia sebészeti szekvizsgálat ill 3 hónap múlva kontroll javasolt. Kérdésem, hogy a tűbiopszi fájdalmas e? Mennyi az esélye, hogy esetleg rákos elváltozásról van szó? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza Fibroadenoma témában

Tisztelt kérdező!

Először is: nem nagyon fájdalmas a tű-biopszia. A tűnek egyébként - mellesleg - hegye van. De Ön hogyan bizonyítana?

Hogy megtudjuk, hogy ez valóban fibroadenoma-e, el kellene viselni a tűszúrással járó 2-3- másodpercet.

Mennyi az esély, hogy rákos elváltozásról van-e szó? Ezt nem tudom előre megjósolni. Ha fibroadenoma, akkor nem rák. De fontos lenne kibírni azt 2-3 másodpercet.

Nem tudom, hány éves, sajnos nem írta meg.

Sokszor a fibroadenoma elmúlik néhány (normális, nem fogamzásgátlós) menstruáció után magától is.

Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2009. április 29., 09:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:40
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
mellnagyobbítás, fibroadenoma
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! 22 éves lányomnál kb másfél éve a jobb mellében fibroadenomát diagnosztizáltak. Azóta volt már két ultrahang...
Biztos az?
Tisztelt Doktor Úr! Voltam mell ultrahangon, ahol találtak egy 10 mm-es fibroadenomát. Mintát is vettek belőle, még nincs eredmény. Aggodom, hogy...
fibroadoma a mellben
fibroadoma a mellben, szedhető fogamzásgátló a neve cerazette, orvos ajánlotta de amikor megtudtuk a csomót a mellben nem szabadott, két hónapja kenni...
Hajhullás elleni gyógyszer vagy...
Kedves Doktornő/Doktor Úr! A problémám a következő: a bőrgyógyászom seborrhoeás bőrtípusom miatti hajhullás ellen felírta az ALPICORT PLUS...