• Fibroadenoma, csomó a bal mellben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! Felfedeztem egy csomót a bal mellemben, elmentem a nőgyógyászomhoz, aki ultrahangra küldött. Melynek az eredménye a következő: Uh vizsgálattal a bal mell alsó negyedeinek határűn közvetlen a subcután zsírszövet alatt, de a mirigyállományban 28*20*13 mm es közel zsírszövet densitasu jól körülhatárolt kp fokban echoszegény solid képlet van (fibroadenoma? )Egyebett a kifejeezetten mirigyes alapállományú emlőkben körülírt kóros képlet, pathologiás hangárnyékolás, ductus tágulat nem található. Regionalis igl. megnagyobbodás nincs. Az axillák is szabadok. vélemény nem meghatározott solid képlet van a bal emlőben -tekintettel a nagyobb méretre uh vezérelt célzott tűbiopszia sebészeti szekvizsgálat ill 3 hónap múlva kontroll javasolt. Kérdésem, hogy a tűbiopszi fájdalmas e? Mennyi az esélye, hogy esetleg rákos elváltozásról van szó? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a Fibroadenoma témában

        Tisztelt kérdező!

        Először is: nem nagyon fájdalmas a tű-biopszia. A tűnek egyébként - mellesleg - hegye van. De Ön hogyan bizonyítana?
        Hogy megtudjuk, hogy ez valóban fibroadenoma-e, el kellene viselni a tűszúrással járó 2-3- másodpercet.
        Mennyi az esély, hogy rákos elváltozásról van-e szó? Ezt nem tudom előre megjósolni. Ha fibroadenoma, akkor nem rák. De fontos lenne  kibírni azt 2-3 másodpercet.
        Nem tudom, hány éves, sajnos nem írta meg.
        Sokszor a fibroadenoma elmúlik néhány (normális, nem fogamzásgátlós) menstruáció után magától is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás


        Dr. Nagykálnai Tamás
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 09:25:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: