Szükséges e minden esetben műtét?

Tisztelt doktor úr! Melldaganatot diagnosztizáltak nálam.kezeléssel kezdtük, (kemoterápia) 6 db amire azért volt szükség mert nagy volt a daganat és először összeakarták, hogy húzódjon. Mostanra, az 5. kezelés elteltével teljesen eltünt, már a 3. kezelés után sem találták. Az volna a kérdésem, hogy a 6. kezelés után műtét van tervben, szóval ha teljesen eltünt az ultrahang felvétel ezt mutatja, akkor is minden esetben szükséges a mell eltávolítás, illetve mirigyek eltávolíítása?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mellrák témában

A teljes tumoros visszafejlődésnek örüljön.

De a műtétet el kell végezni, mert különben a daganat a gyorsvonat sebességével kiújul, visszajön, és utána már ugyanezekre a gyógyszerekre nem is reagál ("rezisztens" lesz) .

És akkor baj van.

Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. november 07., 11:00; Megválaszolva: 2012. november 08., 15:20
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Van e áttét?
Mennyi esélye van?
Tartós mellfájdalom okai
Mellrák diagnózis értelmezése