Vérnyomás

Az lenne a kérésem, hogy kiváncsiságból 75 éves apukám vérnyomását megmértük csukló vérnyomás mérővel. 153 a felső érték 84 a középső érték és az alsó 72 érték ezt mutatta a digitális mérő. Ez még belefér a normál vérnyomásba? Gyogyszert nem szed nem is szedett. Ha lehetne egy kérésem az imailomra irjanak [email protected] nagyon köszönöm. Tisztelettel Ágnes.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza magas vérnyomás témában

Kedves Ágnes!

A vérnyomásnál van a szisztolés és a diasztolés érték, középső nincs. Mindenesetre a 7 és a 84is belefér a normális kategóriába, a 153 viszont enyhén magasabb. A kardiovaszkuláris rizikót kellene ismerni ahhoz, hogy megállapítsuk, hogy mennyire kell agresszívan csökkenteni. Ha nincs nagyobb betegség, akkor javaslom, hogy kevesebb sót használjon, többet mozogjon, ne dohányozzon, mértékkel fogyasszon alkoholt, optimalizálja testsúlyát édesapja.

Kérdés: 2011. április 16., 13:44; Megválaszolva: 2011. április 18., 09:32
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Alacsony Spo2 szint
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás