• Érdeklődés,véleménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Csuth Ágnes! Magas vérnyomásra 3 féle gyógyszert szedek(Covarex AS Comb,MetroplorolHexalZ,valamint Portiron),asztmámra két gyógyszert(Sybicort,Ventolin,utóbbit heti 3-4 alkalommal),valamint szedek Rivotrilt és Citalodepet.10 éves korom óta vagyok asztmás,ám azóta több asztmás gyógyszert is szedtem,ahogy a vérnyomás bajomra is,ami 8 és fél éve áll fent. Többször voltam kórházakban ,orvosi vizsgálatokon a betegségeim miatt. Tartok a sok gyógyszertől,hogy a szervezetemet nagyon megkárosítsák a rendszeres szedésük miatt.A májam már bizonyítottan károsodott! Ön szerint mit lehetne tenni? Mi a véleménye az Alveoról? Köszönettel: Tolnai Imre Krisztián

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező! A gyógyszermennyiség, amit szednie kell, valóban nem kevés. Viszont, ha indokolt a szedésük, márpedig gondolom, hogy azért írták fel, akkor sajnos nem nagyon tud mit tenni. Ezek gyógynövényes szerekkel nem helyettesíthetőek. Annyit tud tenni, hogy ha pl. túlsúlya van, akkor a testsúly optimalizálása segít a vérnyomás beállításában. Használjon kevesebb sót, mozogjon (ez az asztma függvénye, hogy épp mennyire panaszos).Az ilyen fiatal korban jelentkező magas vérnyomást érdemes kivizsgálni, pl. veseeredet, endokrin eredet jelen van-e. A máj védelmére Silegon szedését javaslom.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 12., 17:30; Megválaszolva: 2011. április 13., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés