Gyógyszerszedés

Évek óta magas vérnyomással kezelnek. 170/ 110, 180/ 100 között mozgott a vérnyomásom. Accuzide 20mg-os gyógyszert szedek, napi két alkalommal. Mivel ez sem vitte le a vérnyomásom 150 alá így kaptam hozzá reggeli adaghoz 5mg-os Tricate HTC. Ez az adag 120/70, 130/ 80 között tartja a vérnyomásom. Most másik orvost kaptam. Ő soknak tartotta a két gyógyszert, ezért az Accuzidét megvonta és a tricatéből írt napi 2-őt. A vérnyomásom megint 150 / 100 fölött van. A pulzusom 100 és 110 között mozog. Mit tegyek? Hogyan merjem megkérdőjelezni az orvos véleményét? Ráadásul nagyon pocsékul érzem magam. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: , B. Mária

Dr. Veress Dóra válasza magas vérnyomás témában

Kedves Mária,

A mért értékek önmagukért beszélnek! Mondja ezt el az orvosának is, ő ennek megfelelően módosít a terápián vagy visszaadja az eredeti kombinációt. Ne féljen beszámolni a panaszairól az orvosának, mert ő is csak ezekből tudja, hogy nem jól van beállítva a gyógyszerelése! Ha nem mondja el, hogy rosszul van, akkor az orvos nem fogja tudni!

Kérdés: 2011. március 26., 11:35; Megválaszolva: 2011. március 28., 23:50
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Friocard kapszula
Magas vérnyomás
Enyhén magas, de ingazdozó...
Megdöbbentően magas...
Kiugró vérnyomás