• Vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        67 éves vagyok. Korábban alacsony volt a vérnyomásom, de kb. fél éve előfordul, hogy ugrál. Reggel, délelőtt 100-120, este felmegy 140-150-re. Nem mindig, rendszertelenül.

        A háziorvosom szerint nem olyan gyakran, hogy törődni ellene vele.
        Van, hogy nagyon fáj a fejem, talán azt is a vérnyomás-ingadozás okozza.

        Azt szeretném megtudni, hogy van-e olyan gyógyszer, amit nem kell rendszeresen szedni, csak amikor magas a vérnyomásom, és úgy érzem, szétrobban a fejem tőle. Van valami, ami prompt leviszi?
        Milyen gyakori és mekkora érték esetén kell állandóan szedni valamilyen gyógyszert a szintentartáshoz?
        Köszönöm a választ,
        Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Kedves Éva!

        Én azt tanácsolom, hogy először is tisztázzák, hogy a nap során hogyan alakul a vérnyomás, kérjen egy beutalót egy belgyógyászati vagy kardiológiai szakrendelésre, ahol felhelyeznek egy 24 órás monitort (ABPM) vagy vezessen vérnyomás-naplót. Jobbnak látnám rendszeresen szedhető gyógyszer beállítását, mint az alkalomszerűen szedett vérnyomáscsökkentőket.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-09 11:06:34; Megválaszolva: 2010. március 09., 11:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: