Vérnyomás?

Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő!

Több mint egy éve kezdődött hogy erősebben bedobbant a szívem, és nem is rövid ideig tartott, megijedtem nagyon, szinte pánikba estem, elkezdett remegni mindenem és csak egy nyugtatóra hagyta abba. A házi orvosom magas vérnyomással magyarázta, fel is írt egy gyógyszert (concor 5mg) ami még a vérnyomásomat sem vitte le. Közben átiratkoztam egy másik orvoshoz aki felírt mellé egy kiegészítő gyógyszert (tritace 2, 5mg) amivel már normális is lett de ezek a szívbedobbanások nem tűntek el. Igaz már nem tart hosszú ideig de elég gyakran előjön és ugyan úgy pánikba esek tőle, mikor elmúlik meg jönnek a remegések. Mitől lehet?

Köszönöm előre is a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a magas vérnyomás témában

Kedves kérdező! A bedobbanások előfordulhatnak egyébként egészséges szívű embereken is (csak sokan meg sem érzik őket, EKG készítése során derül fény rájuk), máskor koszorúér-szűkülethez, billentyűbetegséghez, tüdőbetegséghez, ionzavarhoz köthetőek. Számukat befolyásolhatja pl. stressz is, de összefüggésben lehetnek egy nem megfelelően beállított magas vérnyomással is. A pulzuscsökkentő szerek, mint amilyen a Concor is, nem minden esetben, de csökkenthetik számukat. Általában ezek a bedobbanások veszélytelenek, de ha túl sűrűn fordulnak elő, vagy egyéb mellkasi panasz is jelentkezik (mellkasi szorítás, légszomj, szapora vagy rendszertelen szívdobogásérzés, szédülés, esetleg eszméletvesztés), indokolt kardiológiai vizsgálat elvégzése. Amennyiben nincs szervi eltérés a háttérben, el kell fogadni, hogy ezek időnként előfordulhatnak, de aggódni nem kell miattuk.

Kérdés: 2010. január 21., 14:03; Megválaszolva: 2010. január 21., 14:03
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?