Magas vérnyomás

Tisztelt Doktornő! Pár napja magas vérnyomást diagnosztizáltak nálam. Időnként kiugrik 190re,máskor órákig 110. Tensiomin 25 mg írtak fel egyenlőre amíg a 24 órás Holter nincs meg. Ez hétfőn esedékes. Azt szeretném kérdezni hogy a jeges, fázó érzés illetve az erőteljes reszketés úgymond normális mikor emelkedik a vernyomasom? Számomra nagyon ijesztő mivel eddig mindig inkább alacsonyabb volt. A sziv körüli forróság és lefele futó rossz kozerzet, zsibbadás is ennek tünete? Voltam 1 éve kardiológusnál ott szív ultrahang és ekg volt ami rendben van. Magnéziumot ajánlottak a neha kihagyo szívemre. Illetve sürgősségire mentem be pár napja az első kiugrasnal ott volt mellkas ct és ekg, es labor. Ezek is rendben voltak. Csak engem nagyon aggaszt ez a sok rosszullét és szeretném ki kérni a véleményét, hogy nincs e nagyobb baj. Tensiomint milyen gyakran lehet bevenni és meddig tart a hatása? Van olyan hogy a bevétel után 3 órával újra 160. Ezt sem értem miért van. Legyen szíves segíteni. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ingadozó vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Sokféle módon okozhat panaszt az emelkedő vérnyomás. A tünetek azonban nem "normálisak" , ezeket meg kell szüntetni a vérnyomás rendezésével. Amennyiben azt veszi észre (néhány méréssel kideríthatő), hogy a panaszt minden esetben a magas vérnyomás okozza, akkor nem érdemes megvárni a 190Hgmm vérnyomás kialakulását, hanem a panasz kezdetén is beveheti a gyógyszert. A tensiomin valóban nem hosszú hatású gyógyszer, ezért megy fel néhány órával a bevétel után ismét a vérnyomás. Az jó hír , hogy sok vizsgálat történt már, és nem mutatott eltérést. A vérnyomás ingadozás okát a leírtak alapján megmondani nem tudom, de speciális hypertonia szakrendelésen esetleg a panaszokat kiváltó ritkább okok kiderítésére is van mód, ezért érdemes lenne ide elmenni.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Molnár Dóra

Kérdés: 2021. február 17., 06:24; Megválaszolva: 2021. február 17., 18:28
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Kiugró vérnyomás/pulzus
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja már írtam Önnek. Nem dohányzó, viszont valamelyest stresszes életvitelt folytató 24 éves férfi vagyok. Több...
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Hirtelen szív feldobbanások és...
Szédülés, változatos tünetek...
Tisztelet Doktornő! 38 éves férfi vagyok, 185 cm és 85 Kg: Egy hónappal ezelőtt felkelés után volt egy szédüléses rosszullétem, sohe korábabn...
Pánikbetegség, magas vérnyomás?
Tisztelt Doktornő! 20 évvel ezelőtt lettem pánikbeteg Édesapám halála után. Több év küzdés után magamtól jöttem rendbe, magamtól hagytam el...