Szédülés, változatos tünetek, magas vérnyomás - Mi lehet ez?

Tisztelet Doktornő! 38 éves férfi vagyok, 185 cm és 85 Kg: Egy hónappal ezelőtt felkelés után volt egy szédüléses rosszullétem, sohe korábabn ilyen bajom nem volt. Erre kaptam Betasercet amit szedtem 12 napig majd elhagytam, még aznap előjött egy olyan hasonló szédülésérzés. A gyógyszert szedtem tovább. A látásom egy pillanatra elhomályosult megváltozott, ekkor érzem hogy jön a "roham" utána a vérnyomásom a „roham„ alatt megemelkedett 185/106 p. 110, a fejem jobb oldala enyhén elzsibbadt, piros lesz az arcom, fülem erősen zúgott, a tarkómnál is éreztem zúgást. Ez azóta 5-ször ismétlödött meg hasonló panaszokkal, u.i. vérnyomáskiugrással de szédülés nem volt egyszer sem. Ezek Kb 2 óra hosszáig tartanak. 3-szor keltem fel már éjjel olyan erős fülzúgásra, hogy 2 óra hosszáig nem tudok tőle aludni. (vérnyomás 145/100 körül) Voltam Neurológusnál, Csináltak Koponya CT-t, koponya MR-t, hasi kismedencei, nyaki erek UH-t ezek negatívak. A nyaki MR.n a CIII-IV-n a neurofarament szúkítő discus prolapsus van. Ez okozhat ilyeneket? Kardiológia kivizsgálás, enyhe septhalis hypertrophia ill. magas vérnyomást állapított meg (150/90, 160/100 – korábban soha nem mértem ilyeneket) amire Coverex AS Komb 5mg-t szedek kb 2 hete, először felet, 3 napja egészre emelve. A mai napon is volt egy 175/96 os p124 kiugrás minden előjel nélkül viszont ehhez most nem korábbi tünetek, hanem nehézlégzés és puffadás társult. Korábban erre a tünetre nem figyeltem fel. Bevettem egy kanál szódabikarbónát és fél óra múlva a tünet elmúlt a vérnyomás visszament. Alapból GERD és Barett Oesophagusom van, erre 4 éve Pantoprazol 20mgt szedek. Esetleg ez súlyosbodhatott ilyen irányban? Az Otoneurológus Meniere-szindrómát véleményez, de az első 2 roham után nem volt szédülés csak a fent leírt tünetek. Ön szerint mi más lehet esetleg még a tünetek hátterében? Mi lehet a valódi probléma? Milyen kivizsgálás javasolt még Ön szerint? Vagy a fentiek okozzák ezeket valóban? Tanácstalan vagyok. Köszönettel Robi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ingadozó vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Igen, Önnek igaza van, nem egyszerű a problémája.

A szédülést a vérnyomás ingadozás is okozhatja.

A tünetek hátterében speciális vazoaktív (érre ható) anyagok jelenlétét is érdemes lenne keresni - vagy úgynevezett hipertonia decentrumba, vagy az Önhöz közeli orvosi egyetem belgyógyászati klinikáján a vérnyomásbetegségek specialistájának rendelésére lehetne elmenni.

A nyaki porckorong eltérésének következményeiről neurológust kellene kérdezni.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel:

Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2018. január 21., 17:07; Megválaszolva: 2018. január 22., 21:15
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Kiugró vérnyomás/pulzus
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja már írtam Önnek. Nem dohányzó, viszont valamelyest stresszes életvitelt folytató 24 éves férfi vagyok. Több...
Magas vérnyomás
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Hirtelen szív feldobbanások és...
Pánikbetegség, magas vérnyomás?
Tisztelt Doktornő! 20 évvel ezelőtt lettem pánikbeteg Édesapám halála után. Több év küzdés után magamtól jöttem rendbe, magamtól hagytam el...