Pánikbetegség/Vérnyomás

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 11 éve volt az első pánikrohamom. Az idő során egyre inkább tanultam a probléma természetét, - csak nagyon ritkán vettem be 1/4 Rivotrilt. (Egy doboznyi kb 2.5 évig kitartott.) Az utóbbi időben viszont nagyon aggaszt, hogy a pánikolásaim során akár 160-170-180-ig is felmegy a vérnyomásom. Ettől nyilván még rosszabbul vagyok... És felépül az ördögi kör. Rettegek, hogy sztrókot kapok, vagy infarktust. A pánikroham után gyógyszer nélkül akár 20 percen belül rendeződik 120 körülire a vérnyomásom. Ön szerint mennyire veszélyesek ezek a kiugrások? Köszönettel: Anita

Dr. Molnár Dóra válasza ingadozó vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

50 éves kor körül, pánik betegségtől függetlenül is, sokaknak elkezdődik magasvérnyomásbetegség. Eleinte nem folyamatosan magas az érték, hanem provokáló tényezők hatására megy fel- mint Önnél is. Hosszútávon ez nem tesz jót az érfalaknak. Javasolt 24 órás vérnyomás monitorozás, szemfenéki vizsgálat, labor, és EKG , valamint szív UH is- lelet birtokában el lehet dönteni , hogy szükséges-e további teendő és gyógyszeres kezelés, hosszabb távú szövődmények elkerülése érdekében.

Háziorvosát keresse meg a teendők megbeszélésére.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. augusztus 26., 20:37 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 28., 16:01
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Kiugró vérnyomás/pulzus
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja már írtam Önnek. Nem dohányzó, viszont valamelyest stresszes életvitelt folytató 24 éves férfi vagyok. Több...
Magas vérnyomás
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Hirtelen szív feldobbanások és...
Szédülés, változatos tünetek...
Tisztelet Doktornő! 38 éves férfi vagyok, 185 cm és 85 Kg: Egy hónappal ezelőtt felkelés után volt egy szédüléses rosszullétem, sohe korábabn...