Vérnyomás problémák

T Doktornő! Általában normálisnak gondolom a vérnyomásomat, de a héten az egyik este kiugróan magas lett: 180/100. Ez megijesztett, és később is megmértem, akkor már 150 körül volt, magától, minden beavatkozás nélkül ment lejjebb. Ettől kezdve, napokig mértem a vérnyomásomat három óránként. A felső érték 132-155-g mozog. A 155 mindig este 10 felé jelenik meg. A per meg 82-93-g mozog. A pulzus 69-78-g. Régebben is előfordult ilyen kiugró, magasabb vérnyomás, de ritkán. Egyéb fontos tünetem nincs, a fejem szinte sosem fáj, néha véresebb az orrváladékom. Kérdésem, hogy ezzel érdemes-e házi orvoshoz fordulnom?

Dr. Molnár Dóra válasza ingadozó vérnyomás témában

Kedves Kérdező, javasolt fizikális vizsgálat és EKG, 24 órás vérnyomás monitorozás, illetve vér és vizelet vizsgálat és hasi ultrahang. Leletek birtokában lelet dönteni a teendőkről, várhatóan szükséges lesz gyógyszer szedése az erek védelme érdekében. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 29., 13:45; Megválaszolva: 2016. január 29., 14:42
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Kiugró vérnyomás/pulzus
Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja már írtam Önnek. Nem dohányzó, viszont valamelyest stresszes életvitelt folytató 24 éves férfi vagyok. Több...
Magas vérnyomás
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Hirtelen szív feldobbanások és...
Szédülés, változatos tünetek...
Tisztelet Doktornő! 38 éves férfi vagyok, 185 cm és 85 Kg: Egy hónappal ezelőtt felkelés után volt egy szédüléses rosszullétem, sohe korábabn...