Magas vérnyomás kivizsgálás

Tisztelt Doktornő; Panaszaim kb másfél hete kezdődtek. Sajnos dohányzom 1mg-os cigarettát szívok. Elég sokat dolgoztam akkor sertést vágtunk. Azóta magas a vérnyomásom. Egyébként is magasabb volt.Nebilet 5 mg-ot kell szednem, de sajnos ennek szedését buta módon mellőztem. Mostanra a következő panaszaim lettek. Időnként beleszúr a mellkasom bal oldalába a szegycsont felé és a mellem alatt, bal oldalon. Várnyomásom: ha pihenek 130 /90 körül, ha megyek valahova, vagy dolgozom 160/100 körüli. pulzus 79-105 között. Három nappal ez előtt sürgősségin jártam panaszaimat kivizsgálandó. Mellkasröntgen, Labor- nagy rutin - EKG az orvos elmondása szerint negatív. CK érték 217 ami egy kissé magas - szerintem. Hamar álmos leszek, a szemeim úgy érzem, mintha meg lennének szórva homokkal. Véleménye szerint milyen kivizsgálások szükségesek és mi állhat a panaszaim hátterében. Várom mielőbbi válaszát, Üdvözlettel; Zoltán

Dr. Molnár Dóra válasza ingadozó vérnyomás és pulzus témában

Kedves Kérdező, Önnek igaza van, néhány vizsgálat még szükséges a panaszok tisztázására. A vérnyomás sincs rendben, de koszorúér betegség lehetőségét is ki kell zárni. Teljes körű kardiológiai kivizsgálás javasolt: szív ultrahang, terheléses EKG, esetleg 24 órás vérnyomás monitorozás is. Valószínűleg a gyógyszeres kezelést is módosítani kell. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 19., 10:54 ;Megválaszolva: 2016. január 19., 22:04
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Érdemes lenne Neurológiai...
Pánikbetegség/Vérnyomás
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás