Tüdőembólia vagy tüdőrák lehet a háttérben?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül másfél hónapja kezdődtek a panaszaim. Eleinte folyamatos, egyre erősödő száraz köhögésem volt, amit későbbiekben enyhe torokfájás és hőemelkedés követett.Emellett még hátfájásom és mellkasi fájdalmam volt, főleg a szegycsont körüli részen. Ekkor fordultam legelőször orvoshoz, ahol köptetőt és amoxicilint kaptam. A gyógyszer szedése közben a tünetek enyhültek, a torokfájás megszűnt, de a köhögés továbbra is megmaradt. Miután elfogyott a gyógyszer, az azt követő 1-2 napban újra visszaestem. Ismét megjelent a torokfájás, és a köhögés felerősödött, ami mellé ezúttal viszont véres köpet is társult. Másnap beküldtek a tüdőgyógyászati ambulanciára, ahol elvégezték a szükséges vizsgálatokatl, az alábbi eredméynekkel: Status: Mko. tüdő fölött puhasejtes alaplégzés. rythm. szívhangok. Vizsgálatok: EKG:SR, norm. tengelyállás, frekv.: 67/min PQ 120 ms, QRS keskeny, norm. morph., átmeneti zóna V3-ban, repolban kóros nem található. PA mellkasi TRG: Rekesz élesz szélű, sinusok szabadok. Tüdők tiszták. Kp. tág hílusi erek. Középrányék kornak, alkatnak megfelelő. Labor: élettani, mérs. CRP emelkedés, negatív D-Dimer Vélemény: A beteg haemoptoejat nagy valószínűséggel heveny bronchiti okozta, melynek hátterében atypusos léguti inf. állhat. Javasolt: Fromilid 2x500 mg - 7 napig. A gyógyszert előírás szerint beszedtem. 2 napja fogyott el, de a köhögésem továbbra is megmaradt, sőt újra erősödik a torokfájással együtt. Ön szerint forduljak újra háziorvoshoz, vagy esetleg újabb kivizsgálás lenne célszerű? Sajnos az antibiotikumokban már nem hiszek. Mivel családom betegségei között a tüdőembólia és a tüdőrák is fellelhető volt, ezért félek, hogy esetleg valami komolyabb dolog lehet a háttérben.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza köhögés témában

Tisztelt Kérdező!

A szervi ok kizárására a rutin vizsgálatokat elvégezték. Javaslatom, hogy kerülje a szennyezett levegőjű helyeket, otthonában párásítson. Amennyiben nincs légúti váladék szedjen köhögéscsillapítót. Legyen egy fül-orr-gégészeti szakvizsgálat. Ha nincs javulás a komolyabb tüdőgyógyászati kivizsgálás jön szóba. Alkohol- és dohányzási tilalom.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 13., 15:15; Megválaszolva: 2012. június 15., 20:40
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Folyékony szappan belélegzése
mellkasi és hát fájdalom
Mellkas CT
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi CT lelet értelmezésében szeretném a segítségét kérni! Coronária ct- re küldtek és a látótérbe került...
Tüdő CT Dr. HANGONYI...
Kedves Főorvosnő! Az alábbi CT lelet eredményéről érdeklődnék Öntől,/ jó indulatú tüdő daganat,aggódom,-véletlenül vették észre....