Kihez forduljak?

Tisztert Doktornő/ Doktorúr! Én egy budapesti, 23 éves, 5 éve dohányzó nő vagyok. 3 évvel ezelőtt nyáron tüdőgyulladást kaptam, és mivel nem tartózkodtam itthon huzamosabb ideig, az üdülőfalu (ahol felszolgálóként dolgoztam) orvosa írt fel gyógyszert, azonban kénytelen voltam lábon kihordani a betegséget és dolgozni közben. Azóta visszatérően fáj a hátam mindkét lapockám környékén, az utóbbi időben nagy ritkán a mellkasom is. A fájdalom nem erős, a háziorvosom azt mondta, biztos csak a megterheléstől van, de már nem végzek fizikai munkát, akkor hogyan terhelhetném meg? Lehet, hogy a túlsúlyom okozza? Minden évben járok teljes kivizsgálásra és mellkasröntgenre. Februárban voltam utoljára, amikor ismét elkezdett fájni a hátam, de (szerencsére) a felvételek nem mutattak semmi eltérést. Akkor viszont miért fáj? Ez a fájdalom nem korlátoz semmiben, nem erősödik fel légzés közben, azonban állandó és nagyon zavaró, hogy a mindennapjaim részévé vált. Néha a kulcscsontom körül is érzem, bár az inkább olyan, mintha sokáig cipeltem volna egy jól megpakolt táskát. Mivel dohányzok ritkán köhögök is, de ez elenyésző. Nem tudom milyen orvoshoz kéne fordulnom ezekkel a panaszokkal. A háziorvosom sajnos nem nagyon ad tanácsot, sőt sokszor furán néz rám, ha előhozom, hogy fáj a tüdőm, pedig már 3 éve minden évben elmondom neki. Nagyon félek a tüdőráktól, és most ismerkedek az elektromos cigarettával, de csak addig, amíg végleg le nem tudom rakni. Mivel a nyár végén szeretnék külföldre kimenni dolgozni, mihamarabb szeretnék ennek utána járni. Esetleg tudna ajánlani olyan helyet vagy orvost Budapesten, aki alaposabban ki tudna vizsgálni? Vagy Ön mit ajánlana? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kardos Tamás válasza tüdőgyulladás témában

A mellkasi fájdalom hátterében a lezajlott gyulladás miatti mellhártya izgalom állhat, azonban tekintettel az eltelt időre, valamint arra, hogy légzésre nem fokozódik, ennek a valószínűsége kicsi. Inkább mozgásszervi eredet lehet a háttérben, bár az ilyen fiatalon szintén ritka. A súlycsökkentés, és a dohányzásról való leszokás mindenképpen hasznos lenne. Úgy gondolom, valamilyen mozgásszervi szakembernek kellene először megmutatnia magát (pl. rheumatológus) .

Kérdés: 2012. május 12., 13:27; Megválaszolva: 2012. május 15., 07:35
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Folyékony szappan belélegzése
mellkasi és hát fájdalom
Mellkas CT
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi CT lelet értelmezésében szeretném a segítségét kérni! Coronária ct- re küldtek és a látótérbe került...
Tüdő CT Dr. HANGONYI...
Kedves Főorvosnő! Az alábbi CT lelet eredményéről érdeklődnék Öntől,/ jó indulatú tüdő daganat,aggódom,-véletlenül vették észre....