Ventolin Evohaler, Tüdőgyulladás

Az ismerősöm Máltán tüdőgyulladást kapott. Korházban ellátták, ahol kapott oxigént is. A kérdés az, hogy Ventolin Evohaler szalbutamol hatóanyagot tartalmazó inhalátor spray alkalmazható-e tüdőgyulladás esetén is. Hasonló-e a hatása, az oxigén kezeléssel. Javallott-e, vagy nem tüdőgyulladás kezelésére, légzés enyhítése érdekében. A beteg egyébként nem asztmás, és nem is használt soha ilyen sprayt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gyulai Nóra válasza tüdőgyulladás témában

Ha a máltai orvosok javasolták neki az ott elvégzett, általam nem ismert vizsgálati eredmények alapján és könnyebbnek érzi tőle a légzését akkor igen, használható.

De nyilván ha már hazajött, akkor el kell menni tüdőgyógyászati szakrendelésre a tüdőgyulladás miatt is és ott meg fogják mondani mit érdemes szedni pl. légzésfunkciós vizsgálat alapján

Kérdés: 2019. június 08., 15:20; Megválaszolva: 2019. június 11., 08:32
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Nem tudom mi lehet ez
Tűdőszűrés
Űdv tisztelt doktor uram /hölgyem! Kérdésem az lenne dolgozgattam kint és eléggé meg izzadtam leöltöztem rövid uljuba elkezdett fájni a hátam és...
Mi az eredmény?
Üdvözlöm! Nagymamámnak áprilisban A típusú tüdőgyulladása volt. A napokban kellett vissza mennie CT-re, viszont csütörtökön megy vissza csak a...
Lelet elemzés
Kedves doktornő! Megírom önnek a radiológia véleményt. Mellkas felvétel, AP/PA A jobb rekesz elmosódott konturú.Felette halvány transparentia...
Tüdőgyulladás és szepszis
Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges- e, hogy egy betegnek alacsony CRP szint mellett tüdőgyulladása van? Sajnos az egyik...