• Súlyos tüdőgyulladás egy hónapja

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Apukámnak egy hónapja tart egyoldali tüdőgyulladása, száraz köhögés és napi többszöri lázzal. Lentebb írt gyógyszereket kapta, ebből kettőt már Megyei Kórház sürgősségi osztályán az adjunktus úrtól kaptuk a röntgen illetve vérvétel eredmények után ahol 100as vérsüllyedés és 150es CRP volt többek közt. Apukám nem dohányzott és nem ivott soha vegetáriánus és szigorúan betartja egészséges életmódot főleg betegség idején de ez mind semmi eredménnyel nem jár. Ha nyersen akarok fogalmazni mind háziorvos, tüdőgondozó és a kórházba nem veszik komolyan ezt a dolgot vagy mondhatnám tojnak rá "mi az kis tüdőgyulladás majd rendbe jön" hozzáállást tapasztalok és közben úgy érezzük, hogy egyenesen temető felé visz az út hamarosan, mivel ha nem félig levágott karral megy be az ember akkor az nem nagy betegség. Eddig négy orvos kezében voltunk de semmi eredmény sőt semmi kézzelfogható választ nem kaptunk a:"csecsemőtenyérnyi folt bal tüdőfélen és vérkép rossz" sok konkrétumot tartalmazó "bölcsességeken" kívül. Befektetést nem sürgettek lévén "nem sokat érne" illetve annyira nem rossz az állapot, végülis csak egy hónapja tart a napi 4-5x 39fokos láz. Azt hittem Pécsen az egyetemvárosban élve egy ilyen dolog semmiség de úgy látom ez csak ilyen önámítás volt részemről. Kérdésem az lenne mit lehet még tenni illetve ez esetben másik városba kellene kezelést elintéznem apukám részére mivel Pécs úgy érzem a sírhelye lesz neki... Választ előre is köszönöm a nyers stílusért elnézést de amikor kórházba taj kártya nélküli külföldi ellátásával 10-12órán át kell várni és utána hazai állampolgárt "lepattintják" okkal lehetek kicsit mérges. Előre is köszönöm talán Önök látatlanba hasznosabb tanáccsal tudnak szolgálni. Tisztelettel.

        Dr. Kardos Tamás válasza a tüdőgyulladás témában

        Az én véleményem szerint az elmondottak alapján indokolt lenne a kórházi kezelés, de további kivizsgálás mindenképpen, tekintettel a több antibiotikum mellett is tartósan fennálló tünetekre és panaszokra de sajnos érdemben segíteni levélben nem tudok. Ami biztos, ennek mindenképpen a végére kell járni, és minél hamarabb. Annyit tudok tanácsolni, hogy ne a sürgősségi osztályra menjenek, hanem egyenesen a tüdőgyógyászati ambulanciára, és kérjék a tüdőosztályos kivizsgálást és kezelést, vagy ha továbbra sem találják azt indokoltnak, akkor kérdezzék meg, hogy mi lenne a további teendő, ők mit gondolnak. Egy "egyszerű" tüdőgyulladásnak egy hónap alatt meg kellett volna gyógyulnia, hiszen vannak olyan beteget, akik lábon kihordanak antibiotikum nélkül is tüdőgyulladást, és meggyógyulnak. Tehát valami oknak kell lennie a hátterben, ami fenntartja a tartósan magas lázat, és azt mihamarabb ki kellene deríteni.


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kardos Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 18., 01:03; Megválaszolva: 2012. március 20., 07:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés