• Köhögés!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Sajnos hosszú évek óta folyamatosan fullasztóan köhögök. Voltam már többször allergia, és pullmonológiai vizsgálaton, végeztek rajtam asztmára utaló vizsgálatokat is, de csak szénanáthát tudtak megállapítani mivel folyik az orrom és időnként könnyezem. Évekkel ezelőtt egy természetgyógyász azt állapította meg, hogy candida albicans fertőzésem van, ami a tüdőmön telepedett meg. Ismét elmentem orvosi vizsgálatokra, de semmi nem derült ki. Mára ott tartok, hogy minden elfogyasztott étel vagy ital után hosszabb ideig váladékosan köhögök és a köhögés ha lefekszem egy idő után elmúlik. Mivel teljesen kikészült már a tüdőm, a hátam a gyomrom a köhögéstől Önökhöz fordulok segítségért, hátha tudnak útmutatást adni milyen irányba induljak el, hogy végre megtudjam mi okozza a problémámat. A köhögés egyébként több mint 20 évvel ezelőtt egy hosszan tartó antibiotikum kúra után maradt vissza. A betegségem elmúlt, de a köhögés megmaradt. Sajnos van olyan időszak is amikor nagyon intenzíven egész nap köhögök. Várom válaszukat. Köszönettel Kuruczné Zsuzsa

        Dr. Kardos Tamás válasza a köhögés témában

        Nehéz választ adni a pontos orvosi leletek ismerete nélkül. A köhögés hátterében több ok is állhat. Leggyakrabban tüdő eredetű, azonban előfordulhat pajzsmirigybetegségekben, reflux betegségben, valamint krónikus arcüreggyulladás esetén is a lecsorgó váladék okozhatja. Felmerül az is, mivel étkezés után jelentkezik, hogy esetleg a hörgőrendszer és a nyelőcső között valamilyen kapcsolat, esetleges sipoly lehet, vagy valamilyen beidegzési zavar miatt állandó apró félrenyelések lehetnek. Ismétlem, ezek csak általánosságok, a pontos leleteket ismerni kellene.


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kardos Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 14., 21:34; Megválaszolva: 2012. február 15., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: