• MRI lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Egész test MRI vizsgálaton vettem részt a Semmelweis Egyetem 3T berendezésével. A lelet szerint a koponyában kisfokban tágabb külső és belsó liquorterek. A fehérállományban néhány korábbi vascularis laesio. A mellkas mindkét oldalon axiálisan több 8-12 mm nagyságú nyirokcsomó látható. Legyen szíves értelmezni a leletben foglaltakat.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MRI témában

        Kedves Kérdező! Az MRI képen a központi idegrendszerben korának részben megfelelő elváltozás látszik.Az agy mérete kissé csökkent, ezért tágultak az azt körülvevő üregek és az agykamrák is.A fehérállományban látható elszórt gócok kiserek érelzáródások következtében jönnek létre..A hónaljban normális esetben is vannak nyirokcsomók, nem gondolom, hogy bármivel összefüggésbe lennének.Összességében a leírtaknak klinikai jelentőségük nincsen. Minden ót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. július 20., 13:30; Megválaszolva: 2020. július 23., 05:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.