• Koponya MRI elet elemzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Koponya MRI vizsgálatot csináltattam, de sajnos számomra a lelet nem egyértelmű. Középvonali, szimmetrikus kamrarendszer. A külsõ és belsõ liquorterek normális tágasságúak. Az agyállományban kórjelzõ értékû jeleltérés nem látható. A sella normális nagyságú, a hypophysis magassága megtartott, a chiasma szabad. A diffúziós sorozaton kóros jelnövekedés nem jött létre. A haemogradiens sorozaton vérzésre jellemzõ jelmentes terület nem azonosítható. Az intracranialis MRA felvételeken jobb oldalon az arteria vertebralis hypoplasiás, mindkét oldalon az ACA-n és az ACP-n kb. 2 mm-es tágulat látható. A cranio-cervicalis átmenet szabályos. A dens csúcsa kissé dorsal fele hajlott, de térszûkületet nem okoz. A melléküregek és pyramiscsontok légtartóak. Kérem segítsen értelmezésében.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

        Kedves Kérdező! Elsősorban tudnom kellene, miért készült ez a vizsgálat? Milyen klinikai tünet jelentkezett,azaz mit keresünk? A lelet leírás annyiban hiányos,hogy nem tartalmazza a leírtak alapján vélelmezett diagnózist. Az agyat ellátó ereken (ACA,ACP)mindkét oldalon látható 2 mm-es tágulat agyi érfejlődési rendellenességre utal.Mik ezek a tágulatok? Aneuryzmák? A leletet és a hozzá mellékelt CD lemezt feltétlenül mutassa meg idegsebészeti tapasztalattal rendelkező neurológusnak. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. június 11., 18:17; Megválaszolva: 2020. június 16., 06:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.