• MR vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A koponya MR vizsgálata, axiális T2, FLAIR, DW, ADC T2*, sagittalis T1, coronalis T2 súlyozott, 3D TOF MRA szekvenciák készültek. A kamrarendszer középállású, szabályos tágasságú. A hátsó skála basisán mindkét kisagyi féltekében modelláló lapos, max. 12 mm széles arachnoidalis cysta figyelhető meg, érdemi térfoglaló hatás nélkül. Egyebekben az extracerebralis liquorterek tágassága az életkornak megfelelő. A corpus pineale területén 5 mm-es cystosus képlet van. Az agyállományban kóros szignál eltérés nem látszik, gátolt diffúzió, hemosziderin depozíció nem mutatkozik. Az orbiták és sella régió eltérés nélkül. A craniospinalis átmenetben destructio nem észlelhető. A tonsillák helyzete jó. A kisagy-híd szögletek szabadok. Az orrmelléküregek légtartók. MRA: Pathologiás érképlet nem látszik. Vélemény: Corpus pineale cysta, klinikai jelentősége valószínűleg nincs. Lapos arachnoidalis cysta, nem térfoglaló jellegű. Egyéb eltérés nem mutatható ki. Ezt rosszat jelent vagy sem?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

        Kedves Kérdező! A vizsgálat során leírt ciszták agyburokkal fedett kisebb üregek, melyeknek klinikai jelentőségük nincs.A vizsgálat önmagában is értékelhető, de ennél többet csak a panaszok ismeretében lehet mondani. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. november 01., 19:51; Megválaszolva: 2019. november 04., 07:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: