Röntgen erőssége

Kedves Doktor úr! Mostanaban nagyon feszült vagyok körülbelül másfél hónapja talaltam egy csomót a mellemben. A doki elküldött UH-ra d amivel nem tudtak eldönteni mi az, mammografiara es citologiara is. Szerencsere az eredmény negativ lett. Viszont ezutan (nem tudom idegi alapon-e) de elkezdett fájni a szivem es elkezdtem érezni hogy nagyon nehezen kapok levegőt. Emiatt elmentem egy honappal kesobb egy mellkasultrahangra de mivel azt olvastam hogy az nem mutat ki minden elváltozást, három nappal kesobb egy tudoszurore is. Most viszont alig tudok aludni mert folyton azon jar az eszem hogy tul keves idő telt el a harom között es felesleges sugárzásnak tettem ki a mellem. Kialakulhat akármilyen elváltozás ezek miatt? Nagyon felek. Koszonom szepen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza rtg sugárzás témában

Kedves Kérdező!

Mind a mammográfia, mind a mellkasröntgen az alacsony sugárdózisú vizsgálatok közé tartozik. A vizsgálatok között eltelt időnek nincs igazából jelentősége. E két vizsgálat során bármilyen káros hatás valószínűsége elhanyagolható, nincs oka aggodalomra.

Az ultrahang ebből a szempontból nem is számít, mert nem alkalmaz ionizáló sugárzást.

Kérdés: 2015. december 16., 07:53; Megválaszolva: 2015. december 22., 21:24
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Röntgen hatása serdülőkorban...
Tisztelt Doktor úr! Az elmúlt 4-5 évben kb évente (de valamikor gyakrabban) készült rólam teljes gerincet mutató röntgen, gerincferdülés miatt ...
CT vagy MR
Tisztelt Doktor Úr! A javaslatát szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy mellkas CT vagy MR vizsgálatot lenne érdemesebb elvégeztetni azzal a...
Mellkas-CT-eredmény értelmezése
Kedves András! Segítségét kérném értelmezni a leletet. Kaptam időpontot a pulmonológushoz, de kicsit sokára, és ideges vagyok, hogy mit...
Agyi probléma
Tisztelt dr Úr! 2021.09-én készült szédülés miatt natív Ct, amelynek eredménye: A középvonali képletek nem áttoltak. Az extra - és...
Csípőízületi lelet
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesapám röntgen leletéről szeretnék többet megtudni: A csípőízületi rések mko. jelentősen beszűkültek, a...