A koponya ct leletemröl szeretnék többet megtudni

Leirnám a koponya ct eredményét. A véleményére lennék kiváncsi hogy van e a fejembe daganat mert összevissza küldözgetnek! A kamrarendszer normális helyzetü és tágasságu. Az extracerebralis liquoterek normális tágasságuak.Bal oldalon a frontalis szarv, elett 3 mm es hypodenzitas ábrázolodik, melynek relevanciája nem eggyertelmü.Intracerebralisan egyeb pathologias denzitáseltérér nem látható.Intracranialis vérzés nem igazolható. A kisagyi tonsillák elérik, de nem haladják meg a magnum szintjét. A cerebellaris liquortér minimálisan tágabb, ennek klinikai jeleltösége kérdéses.Bal oldalon a frontális szarv melett kis hypodenz laesio melynek jelentösége nem eggyértelmü. Microvascularis károsodás? Cerebelarisan jelzett liquortér tágulat melynek szintén nincs biztosan kórjelzö értéke. Mély helyzetü kisagyi tonsillák

Dr. Laki András válasza koponya CT témában

Tisztelt Kérdező!

A felvételeket nem látva, a lelet és a vélemény alapján a CT leletben leírt 3 mm-es hypodenzitás (környezeténél sötétebb terület) szinte biztos, hogy nem daganat. A vizsgáló orvos véleménye szerint is elsősorban körülírt kis vérellátási zavar következménye lehet, egy kisebb agyi ér károsodása miatt. Lehetséges, hogy maga a migrén (ami átmeneti érgörccsel járhat) okozhatott kis területen vérellátási zavart. A másik talált eltérés szerint a kisagy körüli agyvíz-tér valamivel tágabb volt a szokásosnál. Az agyi és kisagyi barázdák mélysége bizonyos fokig egyéni variációkat is mutat, lehet hogy valóban csak erről van szó. Mindkét eltérésről úgy írták, hogy kérdés, hogy van-e jelentősége. Ha a kisagyi tonsillák csak elérik a foramen magnum (öreglyuk) szintjét, de nem haladják meg, az még nem kóros. Egy leletet mindig az adott tünetek, jelek függvényében lehet igazán értékelni, úgyhogy - nem tudom, hova küldözgetik "összevissza", de - neurológiai vizsgálat, szakvélemény szükséges. Lehetséges, hogy MR vizsgálatot is javasolnak, amivel az agyi eltérések pontosabban vizsgálhatók.

Kérdés: 2014. november 05., 09:12; Megválaszolva: 2014. november 07., 22:33
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Ct lelet véleményezése.
Tisztelt Dr úr! Azt szeretném megkérdezni hogy nincs e nagy problémám a kopponya Ct vizsgálat szerint? Panaszaim: Enyhe fejfájás nem...
Tisztelt Dr.úr. Kopponya Ct vizsgálat...
Tisztelt Dr úr! Azt szeretném megkérdezni hogy nincs e nagy problémám a kopponya Ct vizsgálat szerint? Középvonal: Megtartott. Külső liquorterek...
Koponya Ct
Tisztelt Doktornő Következő kérdésem lene: Mindkét oldalon parientalisan kiterjedten, frontálisan és jobb occipitalisan diszkrét subcorticalis...
CT Agykoponya natív
Meg szeretném tudni, hogy mi az eredmény mert számomra nem egyértelmű.! Lelet: A közép vonal megtartott. A kamra rendszer középállású...
Koponya CT, nyaki rtg
Tisztelt Doktor Úr! Hosszabb ideje fennálló fejfájás és fülzúgás, végtagzsibbadás miatt nyaki gerincröntgen és natív koponya CT vizsgálaton...