• Plazmaferezis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Nő! Ez a 3.terhességem.Az előző babával A-0 összeférhetetlenség alakult ki,hyperbilirubinaemia alakult ki nála. Most azt javasolták legyen 24.hét körül is ellenanyagszűrés/most 18hetes vagyok/. Ha gond lesz plazmaferezist lehet alkalmazni. A kérdésem mi ez az eljárás,mivel végzik?A vérmentő készüléket veszik igénybe?Kérem mihamarabb válaszoljanak,ha lehetséges. Köszönettel egy aggódó kismama:Töröknél

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vércsoport témában

        Kedves Kismama! A-0 összeférhetetlenség nincs, azt gondolom, hogy az Rh vércsoportjuk okozhat problémát. A kontroll vizsgálat a 24 héten mindenképpen szükséges, bár plazmaferezist tudomásom szerint terheseknél nem nagyon alkalmaznak. A plazmaferezist egyébként nem a vérmentő készülékkel végzik, az alkalmatlan ilyen művelet elvégzésére. A plazmaferezishez megvannak az erre a célra kifejlesztett készülékek, melyek mindegyike ugyanazon az elven működik: a vért kivezetik a szervezetből, egy membrámon keresztül leadja a káros anyagokat, majd visszavezetik folyamatosan keringtetve a rendszert.


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 23., 10:06; Megválaszolva: 2011. július 26., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: