• VÉRSZEGÉNYSÉG

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr! Orvoshoz fordultam múlt hét csütörtökön mivel nagyon nem jól éreztem magam szédültem hányingerem volt émelyegtem nem volt étvágyam és reszketett a kezem ezek a tüntetek már régebb óta fen állnak csak most fel erősödtek és így muszáj voltam orvoshoz fordulni meg hallgatott és azt állapította meg hogy szapora sziv verésem erre adott gyógyszert : Talliton a neve . És el küldött labor vizsgálatara vizelet és vér. Kiderült hogy kisebb vérszegény vagyok erre adott vasat Neo-ferro-folgamma. Az lenne a kérdésem hogy a tünetek mikor enyhülnek vagy mulnak el a hányinger egész nap gyötör meg étvágyam sincsen.Nagyon szépen köszönöm válaszát .

        Dr. Szanyi Andrea válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! A szapora szívdobogás, szédülés vérszegénység tünete is lehet. A hányinger, émelygés nincs összefüggésben a vérszegénységgel. A vasat hónapokig kell szedni ahhoz, hogy a vérszegénység megszűnjön. A Talliton a vérkép rendeződésével idővel valószínüleg elhagyható lesz. A vérszegénység okát tisztázni kell, az Ön életkorában legvalószínübb ok a menstruaciós vérzés, de a háttérben állhat más is. A tartós hányinger, étvágytalanság további kivizsgálása ajánlott.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 21., 20:09; Megválaszolva: 2011. július 22., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: