• Talán vashiány?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az elmúlt 2 évben többször is előfordult, hogy időközönként nagyon megszédültem és ez eltartott pár percig/óráig. Az utóbbi 2-3 hónapban viszont már rendszeresnek mondható a szédülés, szinte hetente visszatér és 1-2 napig is tart. Egy ilyen alkalommal vérnyomást és vércukrot is mértem, de szinte mindegyik tökéletes volt! Vérnyomás 128/88, vércukor: 5,0 délután sokszori étkezés és desszert után! A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ilyen jellegű és hosszúságú szédülés vashiány miatt! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! Vérszegénység, beleértve a vashiányos formáját okozhat ilyen jellegű panaszt, ezt könnyedén lehet tisztázni laborvizsgálat segítségével. Oka lehet még a nyaki izmok merevsége, a nyaki gerinc kopása, rossz tartás miatt, ha a vérszegénység nem igazolódik, reumatológiai és neurológiai vizsgálat javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 27., 14:27; Megválaszolva: 2011. június 28., 13:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 10 napja alsó végtagi trombózison estem át. Anamnézisben Leiden mutáció szerepel (+,-) heterozigóta. Sajnos a kórházi napok utáni kezelési eljárások egyáltalán nem egyértelműek. A kórházi felvételt megelőző napon...