Anemia vs antibaby

Cong. haemoliticus anaemia-val születtem. Csecsemő korban kétszer kaptam vért. Nagyobb a lépem. Epeköveim lettek 19 évesen, ki is vették a hólyaggal együtt. Nincs semmilyen tünetem, csak a teljesítőképességem kisebb, mint másé. Úgy hallottam nem szedhetek fogamzásgátlót. Érdeklődnék így van-e.

Dr. Váróczy László PhD válasza anaemia témában

Tisztelt Érdeklődő! Valóban nem szerencsés fogamzásgátlót szednie, mert bizonyos hemolitikus anémiák fokozott vérrögösödési hajlammal is együttjárnak. Ha megírja pontosan, hogy Ön melyik típusban szenved, akkor pontosabb választ tudnék adni.

Megválaszolva: 2011. március 29.

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

Előző kérdésemhez kiegészítőül (20...
Kedves Doktornő! Írta, hogy fontos lenne tudni az én betegségeimet gyermekemmel kapcsolatban, amiért kértük a vérvételt. Nekem felszívódási zavaraim biztosan...
Vashiányos vérszegénység
Tisztelt Doktor Úr! 2008-ban diagnosztizáltak nálam refluxot, ppi-t majd később Quamatelt szedtem. Januárban erősödtek a tüneteim, akkor gyomortükrözést...
Diagnózis: D6490
kórtörténetem hathónaposan anaemia-t diagnosztizáltak igy éltem idáig tudtamróla kezeltek is vele vért is adtak..másfél hónapja elkezdet fájni a lábom orvoshoz...
Heamatológia-vérkép
Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Egy heamatológiai kérdésem lenne: Páromnak thalassaemia alfa vérképzési problémája van. Legutóbbi vérvétel megjegyzés rovatában...
2 éves gyermek itp
Nyirokcsomó duzzanat, Hőemelkedés...