Vashiányos vérszegénység

Tisztelt Doktor Úr! 2008-ban diagnosztizáltak nálam refluxot, ppi-t majd később Quamatelt szedtem. Januárban erősödtek a tüneteim, akkor gyomortükrözést végeztek. A reflux mellett fennáll epés reflux, nyelőcsőfekély, nyelőcső és gyomorgyulladás, rekeszsérv. Szedek Gelbra 20 mg 2x, Itopride 3x, alkalmanként Gaviscon, illetve ha erősödnek a tünetek, Ventert. Sajnos még mindig nem jöttem helyre, szinte mindennaposak a panaszaim. Régóta fennáll nálam a vashiányos vérszegénység. (Az okára sajnos még nem derült fény) Korábban Maltofer Folt szedtem rá. Most ismét nagyon alacsony a vas értékem. A segítségét szeretném kérni, hogy milyen vas készítményt szedhetek ami nem okoz gyomorpanaszt és a jelenlegi gyógyszerek mellett is szedhetem? Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Plósz János válasza anaemia témában

Sajnos a savcsökkentők is rontják a vas felszívódását. Ha korábban a Maltofel Fol nem okozott gondot, maradhat ez is, de általában Sorbifer Durules-t szoktam javasolni (naponta 2x1). Ha nem vészes a vérszegénység, természetes pótlással is meg lehet próbálkozni (Floradix Kräuterblut szirup).

Kérdés: 2021. április 16., 11:14 ;Megválaszolva: 2021. április 16., 11:18
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Okkult széklet vér.
Barret jelenség
Tisztelt Doktorúr! Segítene kérem értelmezni a leletem? 36 éves vagyok nincs alapbetegségem vagyis ma derült ki a reflux gyomortükrözés alkalmával!...
Éhség érzet gyomor táji fájdalom
Szép napot Azzal a kérdéssel fordulnek önhöz Meg próbálom kicsit le rövidíteni Decemberben volt egy abortuszom kicsit lelkileg ki készültem...
Akut/krónikus Gyomorhurut
Tisztelt Doktor Úr! 3 évvel ezelőtt egy elég rossz periódus volt az életemben és azt lehet mondani hogy sajnos 2 éven keresztül elég gyakran és...
Helicobacter P. - Antibiotikum...
Tisztelt Doktor Úr! A Májusban történt 1 éve tartó reflux + köhögés miatti gyomortükrözésem szövettani eredménye Helicobacter Pyroli pozitív...