TTP és a terhesség

Kedves WEBdoktor! 2 éve szültem, a szülés után kiderült, hogy TTP-s vagyok, a Kútvölgyiben kezeltek kaptam Plazma Feresist, a doktorom szerint jól és hamar reagáltam a kezelésekre. Azóta is tünetmentes vagyok. Gyógyszert se szedek. Viszont az ADAMTS13 aktivitásom még mindig nulla. Szeretnénk kistestvért, az orvosom se elrettenteni se meggyőzni nem akart. A kérdésem az lenne volt e már ilyen eset, amikor valaki annak ellenére vállalt újabb babát, hogy előző terhessége igy alakult? A betegség kialakulása nem jár e feltétlenül terhességmegszakitással? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza TTP témában

Tisztelt Érdeklődő!

Közismert, hogy a terhesség az egyik fő kiváltó oka a TTP-nek - erre a veszélyre, gondolom, Önt is figyelmeztette a gondozó orvosa. Viszont van arra is pozitív példa, hogy korábban TTP miatt kezelt nők problémamentesen kihordták a babát, az ő esetükben a kezelőorvos megelőzésképpen aspirin és / vagy dipyridamole szedését rendelte el megelőzésképpen. A döntés mindenesetre az Ön kezében van, esélyekről nyilatkozni, ritka kórkép lévén, nagyon nehéz.

Kérdés: 2010. december 30., 16:16; Megválaszolva: 2011. január 07., 16:34
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint