• Thalassaemia

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

        Mint kiderült, édesanyámtól örököltem a thalassaemiát, állítólag női ágon örökletes, én magam 32 éves vagyok. Kérdésem az lenne, hogy lehet e gyógyítani, illetve a magas pulzusszám ennek következménye? Mert, sajnos ez akadályoz a sportban, nem birok pl. futni, mert hamar kifulladok, és nagyon hamar felugrik a pulzusszámom, ami amúgy is magas. Mit lehetne ez ellen tenni? A magas pulzusszám hosszabb távon nem károsítja a szívet? Régebben, mikor még nem tudtam, hogy én is örököltem ezt a fajta vérszegénységet, elég sokat mozogtam, próbáltam aktívan sportolni, de nem igazán bírtam; sőt egyszer egy szívizomgyulladást is kihordtam lábon emiatt. Ez már így marad, vagy lehet jobb az állapotom? Mert nagyon szeretnék sokat mozogni!

        Válaszát előre is köszönöm!  Üdv.: Judit 

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a thalassaemia témában

        Kedves Judit!

        Sajnos el kell szomorítanom, mert a thalassaemia nem gyógyítható, együtt kell élnie az általa okozott enyhe fokú vérszegénységgel. A fáradékonyság is jórészt a vérszegénységének tulajdonítható, bár a magas pulzusszám és a kórtörténetében szereplő szívizomgyulladás miatt célszerű lenne egy kardiológust is felkeresnie, nehogy valami komolyabb szívbetegség is meghúzódjon a háttérben!

         


        Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
        urológus Itt kérdezhet

        Dr. Mészáros Lajos
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-26 10:45:42; Megválaszolva: 2010. február 26., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés