Trombózis után Azalia?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két hete mélyvénás trombózison estem át, egyelőre nem derült ki, hogy hajlamom van-e vagy a fogamzásgátló okozta. A kérdésem arra irányulna, hogy olvastam az Azalia nevű fogamzásgátló tablettáról. Az a gyógyszer akkor is ajánlott, ha öröklött, valamint akkor is, ha a gyógyszer okozta a trombózist? Saját orvosommal egyelőre nem beszéltem, hiszen inkább megvárom az eredményt, csak előzetes "kutatást" végeztem. Sajnos a többi módszerben annyira nem bízom. Várom válaszát, és előre is köszönöm! Tisztelettel: Brigitta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a mélyvénás trombózis témában

A leírt készítmény progeszteron tartalmú fogamzásgátló. A csak progeszteront tartalmazó készítményt szedő páciensek esetében alacsonyabbnak tartják a trombózis kockázatot, mint a kombinált (ösztrogént is tartalmazó) tablettát szedők esetében. Közvetlen trombózis után inkább nem hormonális készítmény alkalmazása célszerű.

Kérdés: 2014. május 21., 21:13; Megválaszolva: 2014. május 25., 22:52
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok
Tri regol