mélyvénás trombózis

Tisztelt Válaszadó! Kérem, ha tud segítsen nekünk! Párom (férfi, akkor 28 évesen) 2011 októberében, bal lábában mélyvénás trombózist diagnosztizáltak. Véna UH-t követően azonnal felvették az osztályra és injekciókat kapott. Egy hét után sikerült beállítani az INR értéket, amit azóta is havonta figyelnek. Jelenleg is 2mg/nap Sincumar Mite-t szed. Későbbi "nagy vizsgálat" során megállapították hogy a vérrög továbbra is látható... Gyógyszer adagja nem változott a mai napig sem. Kérdésünk az lenne; (Miskolcon élünk) hol, kinél, milyen módon tudnánk utána járni hogy ezen trombózisnak genetikai okai voltak-e? /ugyanis a 19 éves (anyai ágon) unokahúga most szintén trombózist kapott,..) S eddigiekben genetikai vizsgálatot nem végeztek páromon. Egyáltalán gyógyszer szedése mellett, végezhető ilyen vizsgálat? Valamint, mivel mind fiatalnak gondoljuk ahhoz hogy élete végéig gyógyszert szedjen erre a problémára, szeretnénk megtudni van-e bármilyen módszer amivel ezt elkerülhetnénk? Pl.:speciális diéta... stb? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm! Bea

Dr. Árki Ildikó válasza mélyvénás trombózis témában

Tisztelt Kérdező!

Fokozott trombóziskészség genetikai vizsgálata valószínűleg lehetséges a debreceni egyetemi klinika hematológia rendelésén (lehetséges, hogy miskolci hematológián is) A vizsgálat előtt 10 nappal syncumart nem kaphat, helyette LMWH injekciókat kell kapnia, a vizsgálat napján azt sem. De ezekről részletesen fogják tájékoztatni a haematológián. Az eredménytől függ, hogy kell-e életen keresztül véralvadásgátló terápiában részesülnie. Speciális diéta a betegségre nincs.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 23., 14:14; Megválaszolva: 2013. január 29., 18:46
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Lányom
Tisztelt Dr úr/hölgy! A kálvariánk kb 5 éve kezdödött mikor 10 évesen kiderült hogy lanyomnak petefészek cystája van laporoscopiaval mütötték....
Súlyosabbra is fordulhat a trombózis...
Tisztelt Dr.Úr Abban a kérdésben szeretnék választ kapni hogy, 2016.03.07.-én Mélyvénás trombózist diagnosztizáltak nálam a jobb...
Mélyvénás trombozis
Alsó végtagi (bal lábszár) trombózisom van. Mozoghatok vele már az aktív életbe vissza azonban 3 hetet várnom kell még a visszatéréssel. Nem...
Repülés
Kedves Doktornő, Lenne egy olyan kérdésem, hogy az egyik barátnőmnek tavaly novemberben mélyvénás trombózisa volt, illetve azóta tüdő embóliája...
MVT
Kedves Doktorno! 3 hete melyvenas trombozisom volt, es kis verrogot talaltak a tudombe. Kerdesem az lenne, hogy mennyi ido javasolt ezzel a betegseggel...