h1n1 és korai terhesség

A múlt hónapban megkaptam a védőoltást. Most kiderült, hogy babát várok. kb. 4 hetes vagyok, december közepén kell először orvoshoz mennem, ha nincs gond. Lehet az oltástól valami baj ebben a korai szakaszban? Vetélés, fejlődési rendellenesség? Vagy jól tettem, hogy beadattam?

 

Dr. Deli Tamás válasza H1N1 védőoltás témában

Tisztelt Hölgyem!

Az oltásról kellő tapasztalat nincsen ezzel kapcsolatosan, de maga a fertőzés súlyos problémákat okozhat terheseknél. Amerikában egy másik típusú oltás után 13 abortuszt, és vetélést írtak le. Ha mérlegre tesszük, hogy terheseknél milyen súlyos lefolyású is lehet (akár halállal végződhet) a fertőzés maga, akkor úgy gondolom, több millió oltás beadása után jelentkező néhány eseti oltási szövődmény, mellékhatás nem tarthat vissza egy terhest sem az oltás védőhatásától.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. január 07., 06:00; Megválaszolva: 2010. január 07., 06:00
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
H1N1 oltás mellékhatása?
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Édesanyám (1940-ben született) tavaly novemberben felvette a H1N1 elleni védőoltást. Decemberben már több esetben...
Túlzott aggódás?
December elején oltattam be a két fiamat, 8 és13 évesek, az új influenza ellen. Most borzasztóan megilyeztettek, hogy a higanytól idegrendszeri...
h1n1 oltas mellekhatas
Tisztelt doktorur/no! azt szeretnem megkerdezni hogy 3 napra az oltas bekapasa utan jelentkezhet e szedules mely 5 napot tart majd az oltashoz egy hetre...
H1N1 terhesen
Tisztelt Doktornő! Most tervezünk babát és mostanra kezd a döntés megfogalmazódni bennem, hogy beoltassuk magunkat.Egy egészen fiatal terhességnél...
H1N1 oltás
Elnézést kérek a kérdésért, tudom már nagyon sok kérdést tettek fel -e témában és sok választ is kaptunk. Mégis a saját szemszögemből tenném...