h1n1 oltas mellekhatas

Tisztelt doktorur/no! azt szeretnem megkerdezni hogy 3 napra az oltas bekapasa utan jelentkezhet e szedules mely 5 napot tart majd az oltashoz egy hetre fellephet e rebeges az izmok szintjen illetve a kez es lab ujjainak bizsergese valamint tahicardia.ha igen akkor ezek a mellekhatasok mennyi ideig tarthatnak illetve mennyi ido mulva erdemes felkeresni orvost ezekkel a tunetekkel.lehetnek e ezek maradandoak illetve okozhat e az oltas egy het utan is sulyos akar eletet veszelyezteto problemakat? 24 eves vagyok es kicsit stresszelek.valaszat koszonom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza H1N1 védőoltás témában

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az Ön által felsorolt panaszok, tünetek néhány napon belül el kell múljanak, de legalábbis egy-két héten belül mindenképpen. A súlyos bénulásra utaló tünetek nem jelentkeznek azonnak a felső és alsó végtagokban egyszerre.

HA tünetei mégsem múlnak napokon belül, keresse fel az oltóorvosát, aki megvizsgálja Önt. Ne stresszeljen, mert vegetatív alapon is hasonló tünetek jelentkezhetnek. Nyugodjon meg! Az, hogy felvette az oltást, már egy dícséretes dolog volt, amellyel esélyt adott önmagának arra, hogy megelőzze a súlyos vírusfertőzést.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. január 26., 06:07; Megválaszolva: 2010. január 26., 06:07
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
H1N1 oltás mellékhatása?
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Édesanyám (1940-ben született) tavaly novemberben felvette a H1N1 elleni védőoltást. Decemberben már több esetben...
Túlzott aggódás?
December elején oltattam be a két fiamat, 8 és13 évesek, az új influenza ellen. Most borzasztóan megilyeztettek, hogy a higanytól idegrendszeri...
H1N1 terhesen
Tisztelt Doktornő! Most tervezünk babát és mostanra kezd a döntés megfogalmazódni bennem, hogy beoltassuk magunkat.Egy egészen fiatal terhességnél...
H1N1 oltás
Elnézést kérek a kérdésért, tudom már nagyon sok kérdést tettek fel -e témában és sok választ is kaptunk. Mégis a saját szemszögemből tenném...
SM és H1N1 oltás?
SM megfigyelés alatt állok. Sok tünetem nincs. Séta során hangyázó érzés van a lábamon. Minden vizsgálatom (gerinc mr, szemvizsgálat) negatív...