H1N1 oltás

Elnézést kérek a kérdésért, tudom már nagyon sok kérdést tettek fel -e témában és sok választ is kaptunk. Mégis a saját szemszögemből tenném most fel. Férjemmel kisbabát szeretnénk és nagyon szkeptikusak vagyunk az oltás tekintetében de a jövendőbeli gyermek egészségéért persze mindent megtennék. Kérdésem az lenne, mikor oltassak? Ha most tenném, mire elérkezne (a legkorábbi dátumokkal számolva) a szülés a hatóanyag már nem ad védettséget?   Ha később oltatok  és az első trimeszterben megbetegszem akkor a már sokszor hallott mindent vagy semmi elv következik, vagy megmarad a pici vagy elvetélek? Rám ugyan annyira veszélyes lenne mintha az utolsó harmadban lennék? Ön mit javasolna? Két oltást  nem szeretnék semmiképpen. De ha lehet védettséget „kérni” akkor inkább a  végén szeretném tehát legkorábban ez év őszére amikor ismét beindulna az influenzajárvány.

Köszönöm válaszát: Korina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza H1N1 védőoltás témában

Kedves Korina!

Az a legjobb, ha most beoltatja magát, a védettség nagyon sokáig kitart, ne féljen. Így a legjobb, hiszen lehet, már a következő hónapban terhes lesz. A H1N1 védőoltás a szezonális influenzától egyébként nem véd. A legújabb szakmai ajánlások a terhesség bármely szakaszában javasolják H1N1 a védőoltást, de szerintem ne várja meg, míg terhes lesz, ha már most be tudja magát oltatni, tegye is meg!

Kérdés: 2010. január 14., 20:59; Megválaszolva: 2010. január 14., 20:59
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
H1N1 oltás mellékhatása?
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Édesanyám (1940-ben született) tavaly novemberben felvette a H1N1 elleni védőoltást. Decemberben már több esetben...
Túlzott aggódás?
December elején oltattam be a két fiamat, 8 és13 évesek, az új influenza ellen. Most borzasztóan megilyeztettek, hogy a higanytól idegrendszeri...
h1n1 oltas mellekhatas
Tisztelt doktorur/no! azt szeretnem megkerdezni hogy 3 napra az oltas bekapasa utan jelentkezhet e szedules mely 5 napot tart majd az oltashoz egy hetre...
H1N1 terhesen
Tisztelt Doktornő! Most tervezünk babát és mostanra kezd a döntés megfogalmazódni bennem, hogy beoltassuk magunkat.Egy egészen fiatal terhességnél...
SM és H1N1 oltás?
SM megfigyelés alatt állok. Sok tünetem nincs. Séta során hangyázó érzés van a lábamon. Minden vizsgálatom (gerinc mr, szemvizsgálat) negatív...