Túlzott aggódás?

December elején oltattam be a két fiamat, 8 és13 évesek, az új influenza ellen. Most borzasztóan megilyeztettek, hogy a higanytól idegrendszeri károsodást kaphatnak.Ha ezt elöbb hallom nem adatom be nekik, mostmár borzasztóan félek, és lelkiismeretfurdalásom van hogy beteggé teszem őket.Ez igaz? Köszönöm válaszát!

Dr. Kocsis István válasza H1N1 védőoltás témában

Kedves Kérdező!

Ne aggódjon, a vakcinában lévő higany nem okoz mérgezést, mert bomlásterméke az etil-higany néhány nap alatt kiürül a szervezetből és nem épül be. Jól tette, hogy beoltatta a fiúkat.

Kérdés: 2010. február 08., 22:12; Megválaszolva: 2010. február 08., 22:12
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
H1N1 oltás mellékhatása?
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Édesanyám (1940-ben született) tavaly novemberben felvette a H1N1 elleni védőoltást. Decemberben már több esetben...
h1n1 oltas mellekhatas
Tisztelt doktorur/no! azt szeretnem megkerdezni hogy 3 napra az oltas bekapasa utan jelentkezhet e szedules mely 5 napot tart majd az oltashoz egy hetre...
H1N1 terhesen
Tisztelt Doktornő! Most tervezünk babát és mostanra kezd a döntés megfogalmazódni bennem, hogy beoltassuk magunkat.Egy egészen fiatal terhességnél...
H1N1 oltás
Elnézést kérek a kérdésért, tudom már nagyon sok kérdést tettek fel -e témában és sok választ is kaptunk. Mégis a saját szemszögemből tenném...
SM és H1N1 oltás?
SM megfigyelés alatt állok. Sok tünetem nincs. Séta során hangyázó érzés van a lábamon. Minden vizsgálatom (gerinc mr, szemvizsgálat) negatív...