Emelkedett férfi FSH és LH érték

Tisztelt Doktor úr! Gyerekvállalás előtti felmérés részeként teljes labor és hormon vizsgálatot végeztettem. Az alábbi emelkedett eredményeket kaptam: FSH 33, 6 IU/L (labor szerinti normálérték: 1, 4 - 18, 1) LH 11, 5 IU/L (labor szerinti normálérték: 1, 5 - 9, 3) (A többi érték a csatolt képen látható.) Természetesen visszamegyek az elrendelő szakorvoshoz, de kíváncsi lennék több véleményre is, illetve sokára kaptam időpontot, és eléggé aggódok. Ön szerint mi lehet az oka az értékeknek? Extrémnek számít az eltérés? Lehet valamilyen kereszthatás, zavaró behatás az eredmény oka? Szükséges lehet ismételni a vizsgálatot? Milyen további vizsgálatra lehet szükség? Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel, Bandi.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza hormon témában

A gyermekvállalás szempontjából sokkal fontosabb a spermiumszám illetve azok minősége. A hormonális eltéréseknek csak abban az esetben van jelentőségük, amennyiben a spermiogram eltérést mutat.

Kérdés: 2017. május 10., 14:50; Megválaszolva: 2017. május 10., 19:54
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Alacsony progeszteron
Kedves Doktor Nő! 7 honapja szeretnenk babat a parommal (vele minden rendben van) . Az ultrahangok alapjan a peteeresem is rendben. Ami zavar,hogy...
Laborlelet kiértékelés
Lehetek terhes?
Meddőségi problémák
Gyermekvállalás