• Féltem a kisfiam a túl sok antibiotikumtól

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 3, 5 éves kisfiam amióta óvódába került gyakorlatilag egyfolytában beteg. Október vége óta kb. 7 alkalommal kapott antibiotikum kúrát, amit rettenetesen sokallok. ezt a gyerekorvosának is elmondtam, de Ő "megnyugtatott", hogy ezek a szerek nem teszik tönkre az immunrendszert, csak besegítenek neki... Az állapota valóban minden alkalommal komoly volt: magas láz, reszelős légzés, állandó bronchitis obstructiva. Tüdőgyulladásos tünetekkel (negatív lett a tüdőröntgen lelete) decemberben kórházban is voltunk. Januárban egy hetet volt oviban, majd tüdőgyulladása lett. Az antibiotikum beszedése óta kb 10 nap telt el, most megint beteg: tüszős mandulagyulladása van, természetesen antibiotikumot kap. Közben kiderült a sok felsőléguti betegség oka is: poratka allergiát állapítottak meg nála. Rettegek a gondolattól, hogy teljesen tönkreteszik a természetes védekezőképességét ezek az antibiotikumok, viszont a súlyos betegségek szövődményeitől is nagyon félek. Szeretném megtudni, milyen káros, illetve jó oldala van ennek a betegségfolyamatnak? Kinőheti e ezt a beteges időszakot? Meg tud e erősödni a szervezete, hogy a későbbiekben ne kelljen ennyi antibiotikummal léteznie? Mi az, amit én tehetnék érte? Túl van egy Rybomunil kúrán, hónapokig Béres cseppet kapott, C vitamint rendszeresen szed. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Herbertné

        WEBBeteg szakértő válasza a fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

        A Ribomunyl mellett létezik egy másik immunerősítő, Broncho-Vaxom néven, érdemes azt megpróbálniuk, receptköteles a termék. A szedését úgy javaslom, hogy minden nap éhgyomorra vegye be a kicsi 30 napon át, majd 1 hónap szünet után 10 napig szedje, majd 20 napig nem, majd ismét 10 napig stb. Ezzel javítható az immunrendszere. Az immunrendszer erősítése lehetséges még a Multitabs Immuno Kid LLG vitaminnal ami a gyomor-bélrendszeren keresztül erősíti az immunrendszert.
        Nem tudom Prevenar oltást kapott e a kisfia, az is segít a fertőzések leküzdésében. Mindenesetre azért általában elmondható, hogy a gyerekek kinövik ezeket a gyakori betegségeket, az immunrendszerük sokat erősödik a kor előrehaladtával, azonban egy kicsit sokallom ezt a gyakori fertőzést, én javasolnék egy immunológiai kivizsgálást.


        Kérdés: 2010-02-17 11:56:36; Megválaszolva: 2010. február 17., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.