Laboreredmény rossz értékek

Tisztelt Doktor Nő! 5 napja fennálló 38 fok körüli láz, éjszakai izzadás miatt kerestem fel a házi orvosomat. Illetve van még egy minimális fájdalom a nyakam legalsó részén a gége alatt, középen elől, ami nyomásra eléggé, illetve nyelésre is fáj egy kissé. Elküldtek engem egy labor vizsgálatra, aminek a következő lett az eredménye: WBC: 10,10 G/l normál érték: (4,20-10,80) neutrofil: 62% (40,0-74,0) limfocita: 21,8% (19,0-39,0) MONOCITA: 15% (3,0-10,0) eozinofil: 0,9% (0,1-5) bazofil: 0,3% (0,1-2,0) abs.neutrofil: 6,29 G/l (1,68-8,0) abs.limfocita: 2,21 G/l (0,84-4,32) ABS.MONOCITA***: 1,53 G/l (0,12-1,08) abs.eozinofil: 0,09 G/l (0,04-0,54) ABS.BAZOFIL***: 0,03 G/l (0,04-0,21) RBC: 5,37 T/l (4,70-6,10) HGB: 154 g/l (130-165) HCT: 0.45 (0.39-0,50) MCV: 83,5 fl (80-99) MCH: 28,7 pg (27,0-31,0) MCHC: 344 g/l (305-355) RDW: 12,0 %CV (11,5-14,5) PLT: 236 G/l (150-400) MPV: 8,4 f/l (7,2-11,1) CRP***: 41,2 mg/l (<5) Vérsejt süllyedés***: 20 mm/óra (<20) A monocita százalékos, illetve G/l értéke is elég magas lett és a CRP értéke is jóval a többszöröse a normális értéknek. A vérsejt süllyedés és a WBC is a határon van. Az lenne a kérdésem, hogy mit tudna mondani az eredményről? Valamilyen fertőzés állhat a háttérben vagy lehet, hogy leukémia? Köszönöm válaszát!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza fertőzés témában

KEdves Kérdező!

Igazából minden bakteriális fertőzés mellett szól. Ennyit értékelnék a laborból. Ha teljesen biztosra akar menni, amikor meggyógyult, rá 2-3 héttel vérkép kontroll és feltehetően addigra minden rendeződik.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. október 20., 16:19 ;Megválaszolva: 2021. október 22., 19:37
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Heterozygota
Tisztelt Doktor nő! MTHFR C677T és MTHFR A1298C vérvizsgálatok 2. allél Heterozygota mutációt mutatott. PAI-I polimorfizmus vizsgálati eredményeket...
Vérkép elemzés
Kedves Doktornő! A történet a következő. Nem tudom ,hogy lényeges e,de a Párom 2021 decemberében átesett a covid betegségen amivel nem voltak erős...
Vas,ferritin
Anyukamnak krónikus vastagbél gyulladása van,gyomorhuruttal. Erősen vérszegény volt, a vas 4-5 körül a ferritin 200-300 között (labor 10-120 kozotti...
Kék folt a lábszáron
Nekimentem az ágy sarkának , de nagyon nem vérzett de fájt sokáig- ez 5 hónapja történt a kék folt az alsó lábszáramon azóta sem múlt el - még...
Magvas vvt
Tisztelt Doktornő! Egy hónapja estem át valószínűsíthetően COVID fertőzésen, enyhe tünetekkel. Két héttel ezelőtt kezdtem érezni a...