• Szájafta, szájfertőzés, mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nem tudom mi ez, de már nagyon aggódom mert már lassan egy hete lázas a kisfiam. Hétvégén kezdődött addig lázcsillapitót kapott, aztán elmentünk az orvoshoz aki azt mondza, hogy piros a torka és antibiotikumot írt fel neki, amit azóta szedünk és a láz megmaradt, ami még fúrcsa volt, hogy nem volt semmi más tünet, csak a láz, aztán arra lettem figyelmes, hogy a két fölső foga között olyan mintha ételmaradék lett volna, én meg a fogkeféjével óvatosan megdörzsöltem és elkezdett vérezni és a fiam is elkezdett nagyon sírni, aztán folyamatosan figyeltem, evés közben is néha elkezdte kiszedegetni az ételt a szájából persze ezt sírva, de utána tette volna vissza, de néha meg semmi. Ma reggel is ugyan ez történt és én nagy nehezen belenéztem a szájába és láttam, hogy már minden kis foga körüli ínyen van ilyen fehéres sárga valami és piros az íny. Most már nagyon aggódom, azt hallottam, hogy ezektől a szájbetegségektől nagyon nehezen lehet megszabadulni. Kérem segítsen a válaszával!

        Köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a afta témában

        Kedves Kérdező!

        Az Ön által leírt dolog leginkább a stomatitis aphthosa nevű betegségnek felel meg. Ezt herpes vírus okozza általában és nagyon magas lázzal jár. Mindenképpen menjenek el orvoshoz írassanak fel ecsetelőt, napjában 5x ecseteljék kisfia száját. Ilyenkor sokszor csak a folyadékot kívánják illetve a pépes ételt. Az evőeszközeit illetve amit a szájába vesz gondosan fertőtlenítsék le illetve a puszilkózást lehetőség szerint kerüljék különösen ha kisebb baba vagy idősebb, legyengült beteg van a családban, mert rájuk nézve ez a vírus veszélyes lehet..

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-02 08:03:35; Megválaszolva: 2010. február 02., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: