vérvételi eredmény

Tisztelt Doktornő! A kisfiamat vérvételre vittem és az eredményei között volt 3 rossz eredmény.Vas hiányos aminek az eredménye 12, 1 volt, thrombocyta eredménye sok: 461, és ami a legjobban aggaszt a eosinophil eredmény ami 7% volt.Gilisztahajtót írt fel a doktor neki, és vasat.Javasolja 3 hónap mulva a vérvételt.De nincs semmi olyan tünete ami a gilisztaságra utalna.Nem viszket a feneke, sem az orra, a székletében sem láttam semmit.Lehet valami nagyobb baj? Köszönöm válaszát.

Dr. Fáklya Mónika válasza allergia témában

Tisztelt kérdező!

Az eosinophylia allergiás reakciót jelez, ami lehet a bélférgesség miatt is de egyéb allergia miatt is. Ha a féreghajtó nem rendezi, az allergiát lehet még vizsgálni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2016. január 20., 11:55 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 15:32
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Gyermek kiütés
Szép napot. Olyan kérdésem lenne hogy vasárnap evett hagymás ízesítésű csipszet és ahogy fogta az arcát a csipszes kezével csalán kiütések...
Csalánkiütés hírtelen megjelenése
Jó estét kívánok! / 6éves unokám szombaton ezüst színű tortát evett, másnap reggel vakarózott, de nem látszott a bőrén semmi. Másnap kostolót...
Allergia kinövése
Unokám súlyos tej és növényi fehérje allergiával született.8 éves koráig a szabályok szigorú betartásával étkeztettük, de néha így is...
ételadalékanyag allergia
A kérdésem az lenne, hogy 6 éves kislányomnak nátrium glutamát érzékenysége van, amely elméletileg étel adalékanyag allergia ezen allergia tartós...
Szabad kecsketejet?
Kedves Doktor/nő! Másfél éves fiam tej-tojás allergiás. Valaki azt mondta, a kecsketej nem, vagy csekély mértékben allergizál, erősíti a...