toxoplasma

Kedves Doktor Ur! Terhessegem elejen toxoplasma vizsgalatot csinaltattam, ami pozitiv lett sajnos, de mint kiderult a terhesseg elotti legkevesebb 2 honappal volt..Kislanyom 2 honapos, es meg mikor par napos volt vettek tole vert, hogy van-e jelen nala toxoplasma... Kozben elkuldtek minket fej uh-ra, ott megneztek a kisfejet, es elkuldtek egy szem specialistahoz, aki a szemet is meg nezte es minden rendben volt. Multheten kedden kellett ujra menni a korhazba, es a doktor mondta hogy jelen van a vereben a fertozes, csak azt nem tudom, mi lett az eredmeny, mert sajnos azt nem birtam lenezni, es papirt meg itt nem adnak..csak nem ertem hogy hogyan mikor allitolag nekem is a teherbe eses elott volt 2 honappal. Ma hivott a doktor, hogy ujra vesznek vert a picitol, majd junius 19.en. Teljesen ketsegbe vagyok esve:( On szerint lehet valami baja a picinek? Vagy hogyan lehet nala is jelen a toxoplasma? Valaszat koszonom! Udvozlettel: Hanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a toxoplazma témában

Tisztelt Kérdező! Ezek alapján sajnos nem lehet egyértelmű véleményt mondani. Az biztos, hogy ha valaki a terhesség előtt esett át a fertőzésen, akkor az az újszülöttre nem veszélyes. Anyai ellenanyagok átkerülhetnek az újszülöttbe, azt kellene tudni, hogy mit jelent az, hogy "jelen van a vérében a fertőzés". Ha IgG típusú ellenanyagok vannak jelen, az nem jelenti azt hogy gyermeke megfertőződött. Az igazolt terhesség során fertőződött anya újszülöttjét kell kezelni, mert van hogy születéskor még tünetmentes a fertőzés, de később problémát okozhat. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. június 10., 15:49; Megválaszolva: 2014. június 12., 18:58
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Csomók lágyék hajlatban
Café au lait folt?
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek